Fehéroroszország: nézőkkel, BATE-vereséggel rajtolt a liga

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.19. 20:23
A Fehérorosz Labdarúgó-szövetség elnöke szerint nem lenne értelme a szurkolók kizárásának, vagyis a zárt kapus mérkőzéseknek a csütörtökön kezdődött bajnokságban.

A koronavírus-járvány miatt minden európai labdarúgó-bajnokság szünetel, a fehérorosz élvonal viszont éppen csütörtökön rajtolt: az Energetik BGU házigazdaként 3–1-re legyőzte a BATE Boriszov együttesét.

A MECCS GÓLJAI


 

Vlagyimir Bazanov, a szövetség elnöke közölte, az országban „csak” 51 koronavírusos esetet regisztráltak, ezért nem volt okuk a szezonkezdet elhalasztására.

„Nem lett volna szabad elkezdenünk? Rendkívüli állapotot hirdettek? Nem. Nincs kritikus helyzet, tehát úgy döntöttünk, hogy időben elrajtolhat a bajnokság” – mondta.

Hozzátette, bár Európában a leállás előtt sok mérkőzést játszottak zárt kapuk mögött, ennek Fehéroroszországban nem lenne értelme, mert akkor is sok szurkoló összegyűlne a stadionok körül.

Bazanov elmondta, ő maga is több mérkőzést a helyszínen tekint majd meg, az első fordulóban például hármat is.

Az elnök elárulta, felkészültek rá, hogy később esetleg halasztásokra lesz szükség a programban, és folyamatosan kapcsolatban állnak az Egészségügyi Minisztériummal. Hozzáfűzte, az európai szövetség (UEFA) nem adott ajánlást, sőt világossá tette, hogy a hazai bajnokságokról minden esetben a nemzeti szövetségeknek kell dönteniük.

A sportvezető leszögezte, a szövetség tejes mértékig vállalja a felelősséget, bármilyen egészségi probléma legkisebb gyanúja esetén az érintett játékost alaposan kivizsgálják és szükség esetén elkülönítik a csapattársaitól.

Fehéroroszországban a kosárlabda- és a röplabda-bajnokságot felfüggesztették, de a labdarúgókon kívül a jégkorongozók még játszanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik