Egyesült Államok: győzelemmel debütált az új futballkapitány

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.01.28. 11:18
Az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja – az új szövetségi kapitány irányításával – 3–0-ra megverte Panamát felkészülési mérkőzésen az arizonai Glendale-ben.

Gregg Berhalter, akit december elején neveztek ki, a januári edzőtáborban találkozott először kiválasztottjaival. Az Európában és Mexikóban légióskodókra még nem számíthatott.

Ezzel együtt csapata magabiztos győzelmet aratott Djordje Mihailovic (40. perc), Walker Zimmerman (80.) és Christian Ramírez (89.) góljával. A 20 éves Mihailovic és a 27 esztendős Ramírez először volt válogatott.

Az Egyesült Államok csapata 1990-től hét egymást követő világbajnokságon szerepelt, de ez a sorozata a tavalyi vb-n megszakadt, mivel az észak- és közép-amerikai selejtezősorozat utolsó fordulójában 2–1-re kikapott a sereghajtó Trinidad és Tobago vendégeként.

Az amerikaiak kapitánya, Bruce Arena lemondott posztjáról, így ideiglenes megbízással első számú segítője, Dave Sarachan irányította a csapatot, amely három győzelem és négy döntetlen mellett ötször szenvedett vereséget. Őt váltotta a kispadon a 45 éves Berhalter, aki játékosként 1994 és 2006 között 44 alkalommal szerepelt az amerikai válogatottban, részt vett a 2002-es és a 2006-os világbajnokságon.

Az amerikai csapat még Costa Ricával játszik a mostani összetartás során, majd márciusban Ecuadorral és Chilével, azután a nyáron az Arany-kupán már élesben derül ki, hol tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik