Labdarúgás: megdőlt a sorozatban szerzett triplák világrekordja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.08. 20:06
null
Stjepan Lucijanic vérbeli támadó: nem spórol a gólokkal (Fotó: croatiaweek.com)
Stjepan Lucijanic, a horvát NK Dracice Dakovo labdarúgója egymást követően öt bajnokin szerzett legalább három gólt. Ezzel a teljesítményével 18 éve fennálló világrekordot sikerült megdöntenie: a japán Nakajamu Masasija a Jubilo Iwata játékosaként sorozatban négy találkozón szerzett legalább három gólt.

 

Horvát oldalak (croatiaweek.com, tportal.hr) beszámolója szerint a NK Dracice Dakovo messze kimagaslik a regionális bajnokság mezőnyéből: a szezon eddigi 11 bajnokiján 33 pontot gyűjtött, tehát hibátlan. Lucijanic az ötödik mesterhármasát a legutóbbi bajnokin érte el, amelyet 10–0-ra nyertek meg az NK Zrinski Drenje ellen. A vonatkozó ötmeccses időszakban Lucijanic húsz gólt szerzett. (Nakajamu 16-nál állt le.)

A támadó több klubrekordot tart: övé az egy meccsen szerzett legtöbb gól (hat) és a kezdés után leggyorsabban elért találat is (12 mp).

Nakajamu neve azért változatlanul szerepel a rekordok könyvében: a 2000-es Ázsia-kupa selejtezőjében Brunei ellen 3:33 perc alatt jutott el a mesterhármasig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik