Románia: több mint 100 évesen „lépett” pályára először

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.19. 12:11
A világ egyik legkülönlegesebb futballpályájával büszkélkedhet a Maros megyei Faragó. Az erdélyi településnek egy helyi család adományozott kisebb földterületet, azzal a kikötéssel, hogy a rajta található több mint százéves tölgyfát nem vághatják ki.

A faragói önkormányzat 2012-ben úgy döntött, hogy a család kérésének eleget téve is létrehoznak egy műfüves pályát a területen úgy, hogy körbeépítik a fát. Ezt 80 ezer lejből (mai árfolyamon mintegy 5.5 millió forint) meg is valósították, a pénzt a polgármester szerint a lakosság dobta össze, nem EU-s forrásból származott.

Vannak persze, akik kivágatnák az öreg tölgyet, ám a polgármester hajthatatlan. Azt azonban ő is tudja, hogy a pálya így balesetveszélyes, ezért a fa törzsét olyan puha anyaggal vonják körbe, amely megakadályozza a súlyosabb sérülést, amennyiben valaki nekiesne.

A pályát használó gyerekeket az itt található videó tanúsága szerint nem zavarja a tölgy, amely csapattársként is használható. Egy jó kis kényszerítőzésre bármikor kapható, a pálya azon pontján mindig megtalálható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik