Így menekült meg egy teljes futballcsapat a halál torkából

Vágólapra másolva!
2015.03.24. 22:00
null
Egy apró döntés, ennyin múlt (Fotó: flygresor.se)
Összesen százötven ember halt meg, amikor a Barcelona és Düsseldorf között közlekedő Germanwings Airbus A-320-as gép lezuhant kedden. Operaénekesek és német gimnazisták is elhunytak a katasztrófában, sőt, nem sok hiányzott ahhoz, hogy egy teljes futballcsapat is felszálljon a gépre…

A svéd harmadosztályban szereplő FF Dalkurd a 2004-ben, kurd bevándorlók által alapított futballcsapat. Ez alapján semmi különös nincs az együttesben, azonban ha azt mondjuk, ez a világ legszerencsésebb futballcsapata, máris érdekesebb a történet.

A Dalkurd játékosai néhány napot Barcelonában töltöttek, majd miután túlestek a rövid edzőtáboron, Svédország felé vették az irányt.

A repülőtéren azt javasolták nekik, menjenek először Düsseldorfba, onnan pedig egy gép elviszi őket a stockholmi Arlanda repülőtérre.

Ki gondolta, hogy a svéd harmadosztályban kell keresni a világ legszerencsésebb csapatát? (Fotó: marca.com)
Ki gondolta, hogy a svéd harmadosztályban kell keresni a világ legszerencsésebb csapatát? (Fotó: marca.com)

A jegyvétel előtt azonban jobban megvizsgálva a lehetőségeket, megváltoztatták döntésüket, és inkább három másik gépre foglaltak helyet. Mint kiderült, ez volt életük legjobb döntése.

„Huszonkilencen indultunk Svédország felé, ám mikor megláttuk, mennyit kell várni a Düsseldorfba tartó gépre, inkább szétszóródtunk. Három gép repült ezen kívül az Alpok felett, kettő Zürichbe, egy pedig Münchenbe tartott, összesen tehát négyből három repülőn voltak játékosaink, pont az az egy maradt ki, amelyik lezuhant. Egészen szürreális ez az egész. Azt hiszem kijelenthetjük, a miénk a világ legszerencsésebb csapata” – mondta a L'Équipe-nek Adil Kizil, a Dalkurd sportigazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik