Nike Premier-kupa: vereséggel kezdett a Vasas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.02. 15:31
Habár játékban egyértelműen ellenfele fölé kerekedett, a Vasas Kubala Akadémia U15-ös csapata 2–0-s vereséget szenvedett első csoportmeccsén Bécsben, a korosztály európai döntőjében.

Mint arról már beszámoltunk, a nem hivatalos U15-ös klubvilágbajnokságnak tekinthető Nike Premier-kupán való részvételt a Vasas harcolta ki Magyarországról, pénteken délben pedig lejátszotta első csoportmérkőzését a horvát NK Osijek ellen.Mint arról már beszámoltunk, a nem hivatalos U15-ös klubvilágbajnokságnak tekinthető Nike Premier-kupán való részvételt a Vasas harcolta ki Magyarországról, pénteken délben pedig lejátszotta első csoportmérkőzését a horvát NK Osijek ellen.

Bár jól indult a találkozó, és a piros-kékek labdabirtokláson alapuló passzjátékukkal képesek voltak egyértelmű fölényben futballozni, a horvátok két angyalföldi hibát kihasználva két gólt szereztek a második félidőben. Minthogy a találkozók kétszer húsz percesek, ismét csak kiderült, ezen a tornán a helyzeteket könyörtelenül ki kell használni. A Vasas hármat-négyet is elpuskázott, köztük egy hatalmas ziccert, a horvátok viszont éltek azzal a két lehetőséggel, ami előttük adódott.

„A saját stílusunkban futballoztunk, amihez ezek után is ragaszkodunk, és amivel sikerült is az ellenfél fölé kerekedni, sajnos azonban a ziccerünk és az azt követő kapufánk után mindjárt betaláltak a horvátok – értékelt a piros-kékek nyitó meccse után Komódi László vezetőedző. – Azt viszont el kell ismerni, hogy fizikailag sokkal erősebb volt az Osijek.”

A Vasas négy csoportmeccse közül a másodikat péntek késő délután vívja a szlovén Krsko ellen, szombaton a Maccabi Tel-Aviv és a finn Espoo vár a mieinkre.

A húszcsapatos bécsi viadalról az első három klub jut be a nyári, manchesteri világdöntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik