Kína: Drogbának esze ágában sincs elhagyni Sanghajt

Vágólapra másolva!
2012.09.21. 16:18
Didier Drogba, a Sanghaj Senhua labdarúgója kijelentette: a kínai klub tulajdonosainak vitájáról, a zavaros pénzügyi helyzetről szóló hírek ellenére nem áll szándékában elhagyni a csapatot.

„Itt vagyok, alig két hónapja érkeztem, és kiválóan érzem magam – mondta a Chelsea-től júniusban igazolt Drogba. – Semmi okom elmenni, nem is akarok így tenni, sőt olyan hosszú ideig szeretnék itt maradni, ameddig csak lehetséges. Jó lenne néhány trófeával boldoggá tenni a közönségünket, és bár most nem túl rózsásak a kilátások, remény mindig van, az én hitem nem veszett el."

A 34 éves elefántcsontparti labdarúgó kilátásba helyezte, hogy bár hiányzik neki a „világ legjobb bajnoksága", azaz a Premier League, két és fél évre szóló szerződése lejárta után is a sanghajiak futballistája marad.

„Természetesen megkapom a fizetésemet – reagált azokra a hírekre, melyek szerint a tulajdonosok vitája miatt veszélyben lenne nem éppen alacsony bérének folyósítása, egyúttal kínai vendégjátéka. – Minden ugyanúgy zajlik itt is, ahogyan egy normális futballklubnál, teszem azt a Chelsea-nél vagy a Manchester Citynél. A labdarúgás határok nélküli játék, errefelé ugyanúgy feszültséget keltenek a gyengébb eredmények, mint máshol. Szóval nem történt semmi rendkívüli."

Drogba eddig négy gólt szerzett alakulatában, amely – a várakozásoktól messze elmaradva – csupán a kilencedik helyen áll a 16 csapatos kínai Szuperligában hat fordulóval a zárás előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik