Vége a találgatásoknak: Bölöni egy évet hosszabbít a Standard kispadján

Vágólapra másolva!
2009.06.10. 22:27
Egy évvel meghosszabbította lejáró szerződését a belga bajnok Standard Liege-zsel Bölöni László, az együttes vezetőedzője. Az erdélyi szakembernek több megkeresése is volt, ám ő mégis jelenlegi együttese mellett döntött.
Bölöni László (jobbra) jövőre ismételhet a Standard kispadján
Fotó: Action Images (archív)
Bölöni László (jobbra) jövőre ismételhet a Standard kispadján
Bölöni László (jobbra) jövőre ismételhet a Standard kispadján
Fotó: Action Images (archív)
Bölöni László (jobbra) jövőre ismételhet a Standard kispadján

BÖLÖNI CSAPATAI EDZŐKÉNT

1992–2000. Nancy
2000–2001: Románia
2001–2003: Sporting CP
2003–2006: Rennes
2006: Monaco
2007: Al-Dzsazíra
2008–: Standard Liege
A szabadságát éppen édesanyjánál Budapesten töltő Bölöni László a Nemzeti Sport megkeresésére megerősítette a belga hírforrásokban már megjelent információt, hogy szóban már mindenben megállapodott a Standard Liege-zsel, így újabb egy évig a csapat kispadján marad.

Az 56 éves marosvásárhelyi születésű szakember neve több klubnál is felvetődött az elmúlt időszakban (Celtic, Genclerbirligi, Olympiakosz, Dinamo Bucuresti), ám ő úgy döntött, továbbra is a belga együttes kispadján marad.

Bár a papírokat még nem írták alá, Bölöni elmondása szerint ez már csak formaság, és miután jövő héten visszatér, erre is sor kerül.

Emlékezhetünk rá, a Standard éppen Juhász Roland csapata, az Anderlecht elleni döntőn szerezte meg a bajnoki címet, ezzel pedig története során tizedszer végzett a belga pontvadászat élén, így pedig automatikus résztvevője a Bajnokok Ligája csoportkörének.

Bölöni korábban is bezsebelhetett már egy elsőséget a szezon során, ugyanis őt választották az év edzőjének Belgiumban. (Érdekesség, hogy a szintén erdélyi származású László Csaba pedig Skóciában lett a legjobb menedzser) Elképesztő fölénnyel nyert: 700 pontot kapott, a második helyezett, a Gentet trenírozó egykori belga kapuslegenda, Michel Preud’homme ellenben „csak” 344-et.

Bölöni játékosként is szép pályát tudhatott magáénak, mind a román válogatottban, mind klubcsapataiban meghatározó szerepet töltött be. Edzőként pedig megfordult többek között a Nancy, a Rennes, a Sporting és a Monaco kispadján is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik