A Hamburgot elhagyó Martin Jol lett az Ajax új vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2009.05.26. 18:31
Címkék
Martin Jol lett az Ajax új vezetőedzője – tudatta az amszterdami klub a hivatalos honlapján. Az 53 éves szakember hároméves szerződést kötött az Ajaxszal, ahol a három héttel ezelőtt lemondott Marco van Basten helyét veszi át a kispadon.
Martin Jol ötödik hellyel búcsúzik a HSV-től
Fotó: Reuters
Martin Jol ötödik hellyel búcsúzik a HSV-től
Martin Jol ötödik hellyel búcsúzik a HSV-től
Fotó: Reuters
Martin Jol ötödik hellyel búcsúzik a HSV-től

A Hamburghoz 2010-ig kötötte szerződés Jolt, amit viszont sikerült felbontania, így aláírhatta három évre szóló kontraktusát az Ajaxszal. A hágai születésű szakember 2004-ben került a Tottenhamhez, ahol 2007 októberéig látta el a menedzseri feladatokat. Következő állomáshelye Hamburg lett, itt egy idényt töltött el, és a szombaton véget ért bajnokságban az 5. helyet szerezte meg a kikötővárosi klubbal.

Az Ajaxnál a három hete lemondott Marco van Basten örökébe lép, és a vezetőedzői feladatok mellett a klub utánpótlásában folyó munkáért is felelős lesz.

„A vezetőedzőé a legfontosabb poszt a csapatnál, ezért nagyon körültekintőek voltunk. Martin rendelkezik azon képességekkel, amelyek ennek a pozíciónak a betöltéséhez szükségesek. Külföldön és Hollandiában is bizonyított már, képes kihozni a játékosokból a maximumot és ami számunkra a legfontosabb, bátran lehetőséget ad a fiatal tehetségeknek” – nyilatkozta Jol kinevezését követően Rik van den Boog, az Ajax igazgatója.

„A hosszú távra tervező Ajax nagy lehetőséget adott nekem, bár hatalmas felelősség hárul majd rám. Ez egy fantasztikus egyesület, már nagyon várom a közös munkát. A HSV-nél nagyszerű évet töltöttem el, a várost is nagyon megszerettem” – mondta Jol, aki hazájában eddig az RKC Waalwijk és a Roda csapatát irányította profi edzői karrierje során.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik