Veseátültetése után újból a válogatottban bizonyíthat Klasnic

Vágólapra másolva!
2008.03.13. 15:31
Pár hónapja még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán folytathatja-e karrierjét, most viszont már újra a legmagasabban szinten rúgja a „bőrt” Ivan Klasnic. A horvát csatár válogatottbeli reaktiválása jelzésértékű: véglegesen visszatért!
Klasnic (jobbra) ismét a válogatottban bizonyíthat
Fotó: Action Images
Klasnic (jobbra) ismét a válogatottban bizonyíthat
Klasnic (jobbra) ismét a válogatottban bizonyíthat
Fotó: Action Images
Klasnic (jobbra) ismét a válogatottban bizonyíthat
A rémálomból meseszerű történet kerekedhet. A Werder Bremen csatáránál súlyos veseproblémákat fedeztek fel az orvosok, ezért 2007 januárjában műtétet hajtottak végre rajta. Szervezete azonban nem fogadta el az édesanyjától kapott vesét, így egy második operációra is szükség volt.

Az édesapjától kapott szerv már szerencsére „bevált”, így Klasnic előtt megnyílt az út a visszatéréshez.

A 28 éves játékos még ma is hat tablettát szed be naponta, hetente végeznek rajta vértesztet, és az UEFA-tól kapott speciális engedéllyel játszik. Utóbbira azért volt szükség, mert a vesekilökődés elkerülése céljából használt gyógyszer szerepel a doppingszernek minősülő készítmények listáján.

A hosszú távollét után tavaly novemberben tért vissza a futballpályára, és a Bayer Leverkusen ellen egy hónappal később lőtt két gólja már sejttette: van remény rá, hogy újra a régi Klasnicot lássuk játszani. A mostani válogatott behívó is ezt látszik igazolni, bár kétségtelen, betegsége előtti formáját még nem érte el.

„A visszatérés a futballba, majd utána a válogatottba, mindig is a fő célom volt életem e nehéz időszakában” – nyilatkozta a zöld-fehér klub támadója.

Slaven Bilic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya máris hősként emlegeti visszatérő játékosát. Déli szomszédainknak mindenesetre nagy szükségük lenne egy jó formában lévő Klasnicra, hiszen az arsenalos Eduardo da Silva lábtörésével elsőszámú gólvágójukat veszítették el.

Ivan Klasnic egyébként 2006 októberében viselte utoljára a válogatott mezét.Ha játszik, a Skócia elleni március 26-i barátságos meccsen a 27. fellépését ünnepelné a nemzeti tizenegyben. Pályára lépése történelmi esemény lenne, hisz vesetranszplantáción átesett labdarúgó még sohasem játszott válogatott mérkőzést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik