Babos Gábor letelepedne Hollandiában, s derűlátóan tekint a jövőbe

Vágólapra másolva!
2007.09.25. 21:23
Úgy tűnik, a múlt ismétli önmagát – több vonalon is. Babos Gábor, a holland bajnokságot a tavalyihoz hasonlóan pocsékul kezdő NEC Nijmegen kapusa Breda után a Waal-parti város együttesét is két honfitársával – ezúttal Hrepka Ádámmal és Vadócz Krisztiánnal – próbálja minél feljebb tuszkolni. Erőfeszítéset Hollandia-szerte elismerik.

Babos Gábor sohasem titkolta, hogy odavan Németalföldért. Több, mint hét éve Hollandiában él, az ország második otthona lett. Hogy előrébb léphet-e a rangsorban?
A kapus szerint nem kizárt. Jól érzi magát ugyanis, és élete minden szempontból rendben van.

Harminc fölött természetesen Babos Gábor is másként gondolkozik. Tisztában van azzal, hogy mire képes, és a helyén tudja kezelni sikereit. Büszke arra, amit elért, azonban ha őszintén magába néz a kapus, azt látja, hogy több is kikerekedhetett volna a történetéből.

Hiszen Babos Gábor magában is talál hibákat, de hozzáteszi: akadtak olyan külső körülmények, amelyek leküzdhetetlen akadályokká nőttek előtte. Ám így is értékes játékossá lépett elő Hollandiában, és igazán derülátó a jövőt illetően.

A szerdán megjelenő Nemzeti Sportban interjút olvashat Babos Gáborral. Az írásból kiderül, miért volt nehezebb külföldre mennie, mint a mostani, fiatal labdarúgóknak. Emellett Babos Gábor hagyja, hogy felhánytorgassuk a múltat, s beszél a magyar válogatottról is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik