Nyolc helyett tizenkét városban lehetnek a 2012-es Eb mérkőzései

Vágólapra másolva!
2007.06.20. 10:19
Elképzelhető, hogy a korábban tervezett nyolc helyett tizenkét városban rendezik meg a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit. A lengyel és az ukrán szövetség erről már hivatalosan is tájékoztatta a sportág európai föderációját.
A lengyel szurkolók már várják a 2012-es Európa-bajnokságot
A lengyel szurkolók már várják a 2012-es Európa-bajnokságot
A lengyel szurkolók már várják a 2012-es Európa-bajnokságot
A lengyel szurkolók már várják a 2012-es Európa-bajnokságot

Ha az UEFA elfogadja a tervet, akkor Lengyelországban Varsó, Gdansk, Poznan és Wroclaw mellett Chorzów és Krakkó is vendégül láthatná a kontinens legjobb futballistáit. Ukrajnában Kiiv, Dnyipropetrovszk, Doneck és Lviv mellett Harkiv és Odessza lenne még házigazda.

„Az ukránokkal közösen jutottunk arra az elhatározásra, hogy nyolc helyett tizenkét városban rendeznénk az Európa-bajnokságot. Nem tudjuk, hogy elfogadják-e ezt az ötletet, de van rá esély. Ellenekező esetben ugyanis már nemet mondott volna az UEFA, de Michel Platini is pozitívan állt az elképzeléshez” – mondta Michal Listkiewicz, a lengyel szövetség elnöke a varsói napilapnak, a Gazeta Wyborczának.

A PZPN első számú vezetője azt is elmondta az újságnak, hogy nemrég komoly veszélybe került Wroclaw „szereplése”. Az UEFA ugyanis úgy vélte, hogy a sziléziai város pályázik a 2012-es Expo rendezésére, az eseményt 2012 tavaszán bonyolítanák le.

„Szerencsére rendkívül gyorsan reagált Wroclaw polgármestere, Rafal Dutkiewicz, s leszögezte, az Expo nem „ütközik” az EURÓ 2012-vel. Az Expót ugyanis ősszel rendeznék meg. Így semmi sem veszélyezteti Wroclaw Európa-bajnoki esélyeit. Azóta az UEFA már el is fogadta a város terveit, amely szerint az Olimpiai-stadion helyett egy új aréna látja vendégül az Eb résztvevőit” – jelentette ki Listkiewicz.

Chorzów és Krakkó már a cardiffi döntéshozatal előtt is „képben volt”, akkor tartalék helyszínként szerepelt Harkiv és Odessza mellett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik