Afonso Alves először került be Dunga válogatott keretébe

Vágólapra másolva!
2007.05.17. 17:45
Kihirdette keretét Dunga, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a június elsején sorra kerülő Anglia, valamint a négy nappal későbbre tervezett Törökország elleni válogatott mérkőzésekre. Némi meglepetésre bekerült a pihenőt kérő Kaká és Ronaldinho, debütálhat a Heerenveenben 34 gólig jutó Afonso Alves.
Dunga első ízben szavazott bizalmat Afonso Alvesnek
Dunga első ízben szavazott bizalmat Afonso Alvesnek
Dunga első ízben szavazott bizalmat Afonso Alvesnek
Dunga első ízben szavazott bizalmat Afonso Alvesnek

A szakvezető különböző okok miatt több kulcsjátékosára sem számíthat: Lúcio, a Bayern München védője sérült, Ronaldo, a Milánóban valósággal újjászülető támadó szintén nem egészséges, de Dunga korábban elmondta, hogy amúgy sem hívta volna meg a Copa Americára, mivel másoknak akar lehetőséget adni.

Az 1994-ben világbajnok együttes középpályása némi meglepetésre viszont behívta Ronaldinhót és Kakát is, pedig ők azt kérték, hogy tekintsenek el szereplésüktől a Copa Americán.

Két olyan játékos is szerepel a keretben, akik még soha nem öltötték fel magukra a válogatott mezét: közülük Afonso Alves meghívása nem váratlan, ugyanis a Heerenveen támadója 34 gólt szerzett 31 mérkőzésen a holland bajnokságban.

A keret másik újonca a CSZKA Moszkva támadója Jo, rajta kívül az orosz csapatot Vágner Love is képviseli.

Az együttesben mindössze két otthon játszó futballista található, Alex Silva és Josué egyaránt a Sao Paulóban játszanak.

A BRAZIL VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok:
Doni (AS Roma), Helton (Porto)
Védők:
Alex Rodrigo (PSV Eindhoven), Daniel Alves (Sevilla), Gilberto (Hertha), Juan (Bayer Leverkusen), Maicon (Internazionale), Marcelo (Real Madrid), Naldo (Werder Bremen), Alex Silva (Sao Paulo)
Középpályások:
Diego (Werder Bremen), Edmilson (Barcelona), Kaká (AC Milan), Elano (Sahtar Doneck), Gilberto Silva (Arsenal), Josué (Sao Paulo), Mineiro (Hertha)
Csatárok:
Afonso Alves (Heerenveen), Jo (CSZKA Moszkva), Robinho (Real Madrid), Ronaldinho (Barcelona), Vagner Love (CSZKA Moszkva)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik