Hatalmas lehetőséget látnak a rendezésben a boldog lengyelek

Vágólapra másolva!
2007.04.18. 14:34
A lengyel sportélet képviselői nagy örömmel értesültek az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának döntéséről, s mindannyian kiemelték: óriási lehetőséget kapott az ország a 2012-es Európa-bajnokság rendezési jogának elnyerésével. Az EUR0 2012-es versengés riválisairól egyedül Zbigniew Boniek formált véleményt, elmondása szerint az olaszok a rossz kampány miatt buktak el.
Leo Beenhakkel a németországi vb után került a válogatott élére
www.gazeta.pl
Leo Beenhakkel a németországi vb után került a válogatott élére
Leo Beenhakkel a németországi vb után került a válogatott élére
www.gazeta.pl
Leo Beenhakkel a németországi vb után került a válogatott élére

FOTÓGALÉRIÁNK A MAI NAPRÓL

Vélemények Varsóból:

Leo Beenhakker, a lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya:
- Erre van szüksége a lengyel labdarúgásnak. A döntés legfontosabb része, hogy így biztosan felépülnek az új stadionok, javul az infrastruktúra. A fiatal futballisták számára pedig nagyszerű ösztönző erőt jelent az Európa-bajnokság.

Michal Listkiewicz, a lengyel szövetség elnöke:
- Valószínűleg soha sem tudjuk meg, hogy kik szavaztak ránk, de ez nem is igazán fontos. Az a lényeges, hogy meggyőztük a végrehajtó bizottság tagjainak nagy részét. Egyébként fogadást veszítettem Hrihorij Szurkisszal szemben, mert ő előre érezte a forgatókönyvet. Én azt gondoltam, hogy a második körben nyerjük meg a szavazást. Hrihorij Szurkisz hatalmas szerepet játszott a sikerben, de a lengyel oldal is keményen dolgozott. El kell ismernünk, a közös rendezés ötlete az ukránoktól származik.

Wlodzimierz Smolarek, korábbi válogatott labdarúgó:
- Örültem, amikor gólokat szereztem, de most még boldogabb vagyok. Ez óriási eredmény Lengyelország számára, de tudjuk, nehéz munka vár ránk. Az Európa-bajnokság hatalmas változás előidézője lesz. Nézzük csak, mi történt a Portugáliában? Az ország teljesen átalakult a torna kedvező hatásainak köszönhetően. Ugyanez történik majd Lengyelországban is, s persze a labdarúgókat is pozitívan érinti. Még több okuk lesz a kemény munkára, hiszen biztosan jól akarnak majd szerepelni, meg akarják mutatni magukat Európának.

Robert Korzeniowski, olimpiai bajnok gyalogló:
- Nem szégyellem, könnyek szöktek a szemembe, amikor Michel Platini kihirdette az UEFA szavazásának eredményét. Realistán közelítettem meg a lengyel-ukrán pályázatot, de titokban csodában reménykedtem. Hatalmas tiszteletet érdemel az UEFA döntése. Hisezn ma még nincsenek megfelelő stadionjaink és az infrastruktúrán is javítani kell. Hinniük kellett abban, hogy öt év alatt megvalósítjuk a terveinket.
-
Zbigniew Boniek, korábbi válogatott labdarúgó:
- Csodálatos hír! Történelmi lehetőség adódik Lengyelország és Ukrajna előtt. A sportélet mellett az infrastruktúra és a gazdaság is fejlődhet. Pedig az olaszok voltak a legesélyesebbek, de nagyon keveset tettek azért, hogy meggyőzzék az UEFA vezetőit. Érdekesség, hogy sok olasz újságíró szurkolt a lengyel-ukrán pályázatnak, mert elégedetlenek voltak a szövetség erőfeszítéseivel. Örülök, hogy végül nem mentem Cradiffba, mert sportszerűtlen lett volna, ha az utolsó pillanatban átveszem azok helyét, akik áldozatosan dolgoztak a sikerért. Nem is az „arcok” döntöttek, hanem a jól előkészített, reális pályázati anyag.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik