Flamengo: idén Joel Santana az ötödik megváltó

Vágólapra másolva!
2005.10.25. 12:57
Címkék
>A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Flamengo együttesénél ismét az edzőváltásban látják minden bajnok orvoslását: a klubvezetők idén már a negyedik szakemberrel bontottak szerződést. A megüresedett kispadra azt a Joel Santanát (képünkön) szerződtették a szakmai munka irányítására, aki hét éve már dolgozott a klubnál, míg legutóbb annál a Braseliensénél tevékenykedett, amely jelenleg a sereghajtó a bajnokságban.
Santanától éppen két napja váltak meg előző munkahelyén…

Az ötvenhét éves szakember segítői Andrade és Adílio lesznek.

A Flamengo harminchárom forduló alatt szerzett harmincnégy pontjával a huszadik helyen áll a huszonkét csapatos brazil bajnokságban, a legutóbbi fordulóban a Vasco vendégeként szenvedtek 2-1-s vereséget.

Azt megelőzően az akkor még Joel Santana irányította Braseliensét verték idegenben 3-2-re, ezzel együtt az elmúlt hét fordulóban csupán négy pontot szereztek. Eközben háromszor otthon kaptak ki, gólkülönbségük ezeken a találkozókon 3-11!


A bajnokságból még kilenc forduló van hátra, de az már biztos, hogy Santana – vagy esetleges utódja?! – már nem számíthat a középső védőként bevethető Junior Baianóra (képünkön).

A játékos, aki tagja volt az 1998-s vb-n ezüstérmet szerzett brazil válogatottnak – Aldairral alkottak középső védőpárost -, valamint az egy évvel korábban Konföderációs Kupát nyert csapatnak, ugyanis kikerült a keretből. A harmincöt éves játékos számlájára idén két öngól és három kiállítás írható.

Baiano légióskodott a német élvonalban, méghozzá a Werderben is, de egy bajnokin történt pofozkodása miatt súlyos eltiltást kapott és klubjánál is kegyvesztett lett, felbontották a szerződését.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik