Bukarest: zárt kapuk és pénzbüntetés a városi rangadó után

Vágólapra másolva!
2005.10.25. 12:01
Címkék
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság két meghatározó alakulata, két fővárosi csapat, a Steaua és a Rapid a hétvégén 0-0-ra végződő rangadót játszott egymással. A találkozó azonban aligha emiatt marad emlékezetes számukra.
A mérkőzés első félidejében, a harmincegyedik percben a játékvezető kiállította a vendégként pályára lévő Steauából Banel Nicolát, amit a vendégdrukkerek igazán rossz néven vettek. Persze, a hazai szurkolók sem maradtak adósak a válasszal… Mindkét tábor minden keze ügyébe kerülő dolgot – legyen az leszakított műanyag szék, pénzérme, kő(!), öngyújtó, mobiltelefon(!) – bedobált a pályára. A játékvezető megszakította a játékot és csak a rend viszonylagos helyreállítását követően, mintegy tizenöt perccel később folytatódhatott a mérkőzés.

Azóta megszületett a mindkét együttes re egyaránt érvényes példás büntetés is: két-két hazai találkozójukat zárt kapuk mögött kötelesek megrendezni, ezen felül pedig 2600-2600 eurós büntetést kell befizetniük.

A mostani, tizedik fordulót megelőzően még élen álló Steaua döntetlenjével elveszített vezető helyét – huszonnégy pont -, így most a másik városi rivális Dinamo állt az első helyre – huszonöt pont, míg a Rapid – tizenhat pont – csak a hetedik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik