Argentin játékos a lengyel válogatottban?

Vágólapra másolva!
2005.10.25. 16:44
Címkék
A Wisla Kraków középpályása, Mauro Cantoro mellett a német B-válogatott, jelenleg Hannoverben futballozó Christoph Dabrowski is esélyes a lengyel válogatottságra.
Mauro Cantoro: az új Boniek lesz belőle?
Mauro Cantoro: az új Boniek lesz belőle?
Mauro Cantoro: az új Boniek lesz belőle?
Mauro Cantoro: az új Boniek lesz belőle?
A bajnokcsapat argentin középpályása, Mauro Cantoro jövő hónapban megkapja a lengyel állampolgárságot, s így várhatóan tagja lesz a jövő évi világbajnokságra utazó lengyel válogatott keretnek.

Cantoro még ifjúsági játékosként került korábban Lengyelországba, s 2002 óta játszik a Wislában.

A lengyel szövetségi kapitány, Pavel Janas elmondta, hogy mindenképpen ki akarja próbálni Cantorót - aki egyébként kijelentette, hogy szeretne a válogatottban játszani -, mivel irányító középpályása, Miroslaw Szymkowiak sérüléssel bajlódik már hosszabb ideje. A lengyelek amúgy az elmúlt két évtizedben várnak egy Kazimierz Deyna vagy egy Zbigniew Boniek-formátumú irányító középpályásra.

Nem Cantoro az egyetlen, akit a lengyelek honosítani szeretnének: Janas számítana a válogatottjában a 28 éves Christoph Dabrowskira, aki jelenleg a Hannover alkalmazottja, s már többször megfordult a német B-válogatottban.

Lengyel újságok szerint a kettős állampolgárságú játékost a november 16-i, Észtország elleni találkozón már ki szeretné próbálni a kapitány.

A lengyelek a 2002-es világbajnokság selejtezői előtt már honosítottak egy külföldi játékost, a nigériai származású Emmanuel Olisadebe akkor a csapat legeredményesebb játékosa volt
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik