RODICS DÁNIELonline 2006.10.13 00:57 Frissítve: 2023.02.15 10:51

Óriási lehetőség kapujában

A Sant'Orsola Asystel Novara női röplabdacsapata tavaly ezüstérmet szerzett a Bajnokok Ligájában, az idén pedig megnyerte az Élcsapatok-kupáját, amelyben jelenleg is szerepel, valamint bronzérmes volt az olasz bajnokságban. Egyértelműen kijelenthető tehát, hogy a világ egyik legjobb klubcsapatáról van szó.

Ha minden jól megy, Filipovics Anita az olasz bajnokságban játszhat
oszvald györgy
Ha minden jól megy, Filipovics Anita az olasz bajnokságban játszhat

Ennél az együttesnél szerepel jelenleg próbajátékon a sportág egyik legígéretesebb, legtehetségesebb magyar játékosa, Filipovics Anita. A 18 éves, 190 centiméter magas röplabdázó nyáron igazolt a Magyar Kupa-győztes Vasas Opus-Via Óbudától a horvát Mladost Zagrebhez, amely viszont súlyos anyagi gondokkal küzd, ezért juniorkorú játékosokkal vágott neki a bajnokságnak, a szerződtetett profikat pedig kiárusítja. Sanja Popovicot már igazolta a Novara, és vele tartott Filipovics Anita is, akit – ígérete ellenére – nem iskolázott be a zágrábi egyetemre a Mladost.

A magyar lánynak tehát nem volt maradása Horvátországban, vállalta a kalandot, és az észak-olaszországi, Milánó és Torino között fekvő Novarában elnyerte Alessandro Chiappini edző tetszését. Szerződtetéséről várhatóan pénteken döntenek. A tizenkettes keretben egyelőre csak két center található, ezért egyértelmű, hogy egy középjátékosra még szüksége van a sikercsapatnak, amely jelenleg öt olasz, két horvát, egy lengyel és egy szerb röplabdázót foglalkoztat, valamint egy török és egy kubai játékos is tagja az együttesnek, utóbbi kettőt viszont már honosították.