Elmaradt a sörözés a taxiban

Ch. Gáll AndrásCh. Gáll András
Vágólapra másolva!
2006.05.25. 02:28
Címkék
Hajszálon múlt, hogy Károlyfi László, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség alelnöke, a Vasas-Rica Hungária szakosztályelnöke szerda kora este nem lépésben guruló taxival közelítette meg a pécsi Hotel Palatinust, miközben idősb Balzsay Károly és Szántó József, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, illetve szakfelügyelője a bérautó mellett gyalogolva bizonyos időközönként újratölti sörrel a sportvezető-üzletember poharát.
Káté Gyula nem bokszolt hibátlanul, de így is könnyedén gyôzött
Káté Gyula nem bokszolt hibátlanul, de így is könnyedén gyôzött
Laufer Péter
Káté Gyula nem bokszolt hibátlanul, de így is könnyedén gyôzött
Káté Gyula nem bokszolt hibátlanul, de így is könnyedén gyôzött
Káté Gyula nem bokszolt hibátlanul, de így is könnyedén gyôzött
Laufer Péter
Káté Gyula nem bokszolt hibátlanul, de így is könnyedén gyôzött

Ehhez mindössze annyi kellett volna, hogy Varga Miklós, Káté Gyula és Szili István után Szellő Imre is legyőzze erre a napra rendelt ellenfelét az európai uniós országok ökölvívó-bajnokságán…

A magyar együttes szakvezetői fogadást ajánlottak Károlyfi úrnak: ha mind a négy, szerdán szorítóba lépő magyar öklöző győz, akkor az alelnököt taxival fuvarozzák a Lauber Dezső Sportcsarnoktól a Palatinus Szállóig, sőt, hogy Károlyfi még jobban érezze magát, közben saját kezűleg sörrel traktálják.
Sokáig kiválóak voltak az alelnök sanszai. A 60 kilogrammos súlycsoportban Varga Miklós, a hajdúsámsoni Harangi SE magyar bajnoka meggyőző fölénynyel verte meg 45:32-re a bolgár Samet Huszeinovot. Máté Attila tanítványa mind a négy menetet megnyerte, látszott rajta, jó formában van.

Egy kategóriával feljebb Káté Gyula a kelleténél gyorsabban bánt el román ellenfelével. Hogy ez paradoxon lenne? Igen, az, de Balzsay kapitány jobban szerette volna, ha a bangkoki vb bronzérmese végigbokszolja a négy menetet. Káté azonban túl erősnek bizonyult, esetleg a román fiú túl gyengének – a lényeg, hogy a harmadik menetre összejött a húszpontos különbség. „Káté kicsit erőlködött, nem volt könnyed a mozgása, de lesz ez még jobb” – mondta idősb Balzsay Károly.

Szili István (69 kg) az első menet után még 6:6-os döntetlenre állt a roppan kemény, szívós ír Roy Sheahan ellen, s később sem vált könnyebbé a mérkőzés. Nemes Emil tanítványa persze becsülettel küzdött, s minimális pontkülönbségű győzelme megérdemelt, még akkor is, ha a szigetországi tábor ezt nem fogadta kitörő lelkesedéssel. A kőszegi ökölvívóról sokan azt mondják, az utóbbi időben ő fejlődött legtöbbet a magyarok közül – Plovdivban majd bebizonyíthatja, hogy nem túlzó a megállapítás.

Az EU-s országok bajnokságának színvonalát mi sem illusztrálja jobban, mint hogy egy másik 69 kilós összecsapáson a 2000-es Eb aranyérmese, a török Bülent Ülüsoy vívott hatalmas meccset a két évvel ezelőtti, pulai Eb ezüstérmesével, a francia Xavier Noellel, s győzött végül fölényesen. Bizony, ez Eb-döntőnek is beillett volna.

Miként 81 kilóban a mienjangi vb ezüstérmese, a horvát Mario Sivolia összecsapása a kecskeméti Szellő Imrével. Asztalos József és Konkoly István tanítványa az első menetben megrendítette a horvát klasszist, akire számoltak is, de aztán Sivolia felülkerekedett, s végül 20:16-os pontozással legyőzte a sok tarkóst ütő Szellőt.
Nos, emiatt nem taxizhatott az alelnök…

EURÓPAI UNIÓS ORSZÁGOK 4. BAJNOKSÁGA, PÉCS
60 kg, nyolcaddöntő: Varga Miklós–Samet Huszeinov (bolgár) pontozásos győzelem (45:32). 64 kg, negyeddöntő: Káté Gyula–Adrian Alexandru (román) döntő fölény a 3. menetben (25:5). 69 kg, nyolcaddöntő: Szili István–Roy Sheahan (ír) p. gy. (29:21). 81 kg, nyolcaddöntő: Mario Sivolia (horvát)–Szellő Imre p. gy. (20:16)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik