MISUR TAMÁSonline 2004.04.10 23:42 Frissítve: 2023.01.24 17:55

Segítettek a Milanon

A húsvéti ünnepek miatt szombaton rendezték meg az olasz bajnokság 29. fordulójának mérkőzéseit, kivéve a PerugiaInter összecsapást, amelyre vasárnap kerül sor.

Az éllovasok közül a Milan és a Roma is nyert, azaz kettőjük között nem csökkent a különbség, míg az esti rangadón a Juventus nyert a Lazio ellen. A többi eredmény közül érdemes kiemelni a Parma és az Udinese újabb sikerét, valamint a már kiesett Ancona első győzelmét.
Az éllovas Milan a kiütéses La Coruna-i vereséggel a hátizsákjában kezdte az Empoli elleni bajnokit, amelyen Ancelotti a Kaká, Rui Costa, Sevcsenko támadó triónak szavazott bizalmat. A hazaiak szinte végigtámadták a mecscset, ám igazi helyzetet alig-alig tudtak kidolgozni, mégis nyertek: a 85. percben a leshatáron kilépő Tomasson kapott labdát, majd nekirohant a kifutó, ám elforduló Balli kapusnak, mire Paparesta játékvezető általános elképedésre 11-est adott, és kiállította a portást. Pirlo bevette a becserélt Cassano hálóját, így a Milan 1–0-ra nyert. "Szerintem meg lehetett adni a büntetőt, bár megértem a vendégek elkeseredettségét, hiszen remekül játszottak. Mi fáradtak voltunk, nem csak fizikailag, hanem lelkileg is, úgyhogy ez a három pont nagyon jól jött a bajnoki cím szempontjából" – nyilatkozta Carlo Ancelotti, a Milan edzője.
A játéknap rangadója a szombat esti Juventus–Lazio csata volt. A két gárda hosszú ideig csak szorgos mezőnymunkával – és néhány ziccerrel – szórakoztatta a nézőket, aztán röviddel a lefújás előtt Trezeguet megvillant, így a Juve továbbra is tapad a második Romára.