MISUR TAMÁSonline 2004.04.04 23:20 Frissítve: 2023.01.25 08:48

Az Inter segített a Milannak

A hét végi 28. forduló után immár biztosra vehető, hogy krízisben vagy legalábbis kisebb hullámvölgyben van az olasz bajnokságot toronymagasan vezető Milan: a piros-feketék két forduló alatt négy pontot vesztettek, ráadásul olyan ellenfelekkel szemben játszottak döntetlent  egy hete a Chievóval, most pedig a Modenával , akiket jobb napjaikon elhalmoztak volna gólokkal.

A forduló eredményeit és a bajnokság állását Európai topligák című összeállításunk Olaszország rovatában olvashatják.
Az éllovas üldözői közül a Roma ugyanezen két forduló alatt három pontot szerzett, a Juventus szintúgy, azaz elképzelhető, hogy váratlanul szoros lesz a bajnokság hajrája – igaz, a Milan jókora előnyből tud gazdálkodni. (Másrészről viszont az elmúlt öt évben háromszor is előfordult, hogy egy gárda az utolsó fordulókban behozhatatlannak tűnő hátrányt ledolgozva lett bajnok.)
A forduló többi eredménye közül érdemes kiemelni, hogy a remekül hajrázó Empoli utolérte a Modenát, és hogy az Ancona már matematikailag is elbúcsúzott az első osztálytól.
Vasárnap délután a Milan Modenában lépett pályára a sérült Sevcsenko, valamint Cafú és Kaká nélkül. A piros-feketék Tomasson "szokásos" góljával szereztek vezetést, aztán a szünet után Kamara úgy kavarta meg Maldinit és Nestát, mint két ifistát, és passza után Amoruso könnyedén egyenlített. A hajrában a Milan simán nyerhetett volna, de Inzaghi egymaga három hatalmas gólhelyzetet hagyott ki. "Nem vagyunk krízisben, egyszerűen balszerencsések vagyunk. Pippo is az volt, a csapat is az volt" – értékelte a meccset Ancelotti, a listavezető trénere.

A Roma Leccében lépett pályára, és egy félidőn keresztül szenvedett a Chevantont nélkülöző újonc ellen. Aztán a szünet után három pontrúgás három pontot eredményezett a "farkasoknak": szöglet után Emerson talált Sicignano kapujába, majd szabadrúgást követően Bovo a saját hálójába lőtt, végül Totti 11-ese állította be a végeredményt. "Ha továbbra is úgy játszunk, ahogy a második félidőben, akkor szorossá tehetjük a bajnokságot" – jósolta elégedetten Fabio Capello, a Roma mestere.