Megvan az első hely

Horváth ZoltánHorváth Zoltán
Vágólapra másolva!
2009.07.27. 02:10
Címkék
Három nap, három ellenfél, három győzelem – ez lett az alakulófélben lévő magyar férfiválogatott mérlege a Radisson-Birdland-Pannon-kupán.

Csúcsot döntött vasárnap a 15. alkalommal megrendezett Pannon-kupa, és sajnos negatív csúcsot: talán ha 300 néző lézengett az Arena Savariában, pedig a magyar–holland derbi győztese egyben tornagyőztesnek is mondhatta magát. A mieink nem a legjobb előjellel készültek a találkozóra, mivel a csapatkapitány, Németh István Achilles-ín-sérülése miatt csak civilben nézhette melegítő társait. Helyére Horváth Ákos került be a kezdő ötösbe, amelyben még egy Horváth, a szombathelyi Zoltán is helyet kapott.

Igaz, ő csak két és fél percet tölthetett a pályán az elején, ugyanis ennyi idő alatt szedett össze három személyi hibát, így máris a kispadon találta magát. Szerencsére társai faultok helyett inkább a pontokat gyűjtötték, így a 17. percben, Kiss Kornél triplája után már kerek húsz ponttal vezetett a játék minden elemében jobb magyar gárda. A holland a második félidőben sem veszélyeztette különösebben a hazai sikert, így a Mészáros Lajos mellett mecscselő Dzunics Braniszlav kedvére kísérletezhetett, próbálgathatta a különböző taktikai variációkat és csapatszerkezeteket.

„Kifejezetten hasznosnak tartom felkészülésünk szempontjából a mögöttünk álló háromnapos viadalt – kezdte az összegzést

Dzunics Braniszlav, a magyar válogatott edzője. – Keretünk valamennyi tagjának bőven jutott játéklehetőség, annak pedig külön örülök, hogy mindannyian a tőlük telhető maximumot nyújtották, vagy legalábbis azon voltak, hogy ezt tegyék. A torna megnyerése kellő önbizalmat adhat a folytatáshoz, az pedig már most elmondható, hogy csapatunk fizikailag remek állapotban van, és erre lehet építkezni. Védekezésben leraktuk a szükséges alapokat, a továbbiakban majd az apró mozaikkockákat kell a helyükre illeszteni. A fiúk nagyon lelkesek, fogékonyak, így könnyen tanulnak.”

És amit elértek, a sérült Báder Márton nélkül érték el…

„Kemény meccseken vagyunk túl, de igen jó erőfelmérő volt a szombathelyi torna – foglalta öszsze tapasztalatait Horváth Ákos, a jól dobó bedobó. – Ám a siker ellenére látni kell: vannak még lyukak a játékunkban. Taktikailag még sok mindent kell tanulnunk, a fiatalos lendület és a jó fizikai állapot viszont már adva van.” ½

A torna másik mérkőzésén: Svédország–Finnország 76–73 (22–25, 28–14, 19–16, 7–18). A végeredmény: 1. Magyarország 6

pont, 2. Finnország 4, 3. Svédország 4, 4. Hollandia 4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik