Győzelem a rangadón

Horváth ZoltánHorváth Zoltán
Vágólapra másolva!
2009.07.26. 02:28
Címkék

A nyitó forduló két győztesé nek találkozójára, a két A-divíziós csapat csatájára nem telt meg Körmend kicsiny sportcsarnoka, de többen voltak, mint pénteken Szombathelyen. Nem a háromszoros bajnok MTE kosarasai léptek parkettre, azonban az exkörmendi triót, Fodor Mártont, Lóránt Pétert és Németh Istvánt így is hatalmas ováció fogadta.

A finnek kezdtek jobban: pillanatok alatt besuvasztottak három triplát, pedig a mérkőzés előtt Mészáros Lajos éppen távoli dobásaik kivédésére hívta fel tanítványai figyelmét. Az első negyed folytatása sem a mieinké, hanem Hanno Möttöläé volt: a vendégek centere tíz perc alatt 13 pontot szórt. A magyarok a második etapban sem igen találták az ellenfél rendkívül agresszív védekezésének ellenszerét, így a 16. percben már 11 ponttal jártak előrébb a vendégek.

A félidő utolsó pillanatában Fodor szinte a Rába-partjáról dobott hármast, majd az irányító újabb triplája után már csak két pont volt oda. Ám még mielőtt sikerült volna fordítani, újfent jöttek a finn mesterlövészek, és hármasaikkal visszaverték a magyar attakot. A 32. minutumban viszont Körtélyesi Gergely duplája az egyenlítést jelentette, Kámán Tamás értékesített büntetői után pedig a mérkőzés során először magyar vezetés állt az eredményjelzőn. Amit már nem is engedett ki a kezéből parádésan küzdő válogatottunk.

A torna másik mérkőzésén: Hollandia–Svédország 92–91 (17–22, 15–13, 18–27, 25–13, 17–16)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik