Lovon és négy keréken

O. F.O. F.
Vágólapra másolva!
2009.07.19. 23:10
Címkék

A hatodikként induló Gom­bos László volt az első, aki hiba nélkül teljesítette a pályát a Suzuki díjugrató országos bajnokság kaposvári döntőjében. A Pannon Lo­vas Akadémia szabadtéri centrumában a profik záró versenyszámában 150 centis akadályokkal és vizesárokkal nehezített pálya várt a résztvevőkre, akik között az első kör végén a gödöllői Janik Attila is nulla hibaponttal zárt, így a második forduló előtt ő állt az élen.

A rövid szünet után a Kiskunhalasi Nagydíj idei győztese, Tóth László volt az első, akin nem fogott ki a nyolc akadályból álló pálya, és néhány perc múlva eldőlt, hogy a juniorbajnok Sirokai Zsófia a bronzérmes. A kétszeres magyar bajnok Horváth Balázs csak az időtúllépés miatt kapott levonást, így 7.69 hibaponttal zárta a hétvégét. Janik Attilának ezzel feladták a leckét, hiszen hibátlanul kellett mennie. A rutinos lovas a biztonságra törekedett, és verőhiba nélkül fejezte be a pályát. Fődíjként a viadal névadójának autóját is átvehette, így nemcsak lovával tette meg a tiszteletkört.

A csapatversenyt Pest megye válogatottja nyerte meg Janik Attila, Gombos László, Sándor Balázs, Stróbl Dorottya összeállításban a Fejér megyeiek előtt. A hétvége legjobbjai között hatmillió forintot osztottak szét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik