Dunga legeredményesebb időszaka

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2009.06.25. 23:12
Címkék

A vuvuzelázó hazai néző sereg, no meg a honfitársait ismerő brazil szövetségi kapitány, a 28 évnyi edzői tapasztalattal felvértezett Joel Santana segítségével bravúrra készül a dél-afrikai válogatott csütörtök este a címvédő Brazília ellen – legalábbis erről árulkodnak a Bafana Bafana tagjainak nyilatkozatai. Teko Modise, a szervezéssel megbízott középpályás arra hívta fel a figyelmet, hogy ha Egyiptom három gólt tudott szerezni a selecao ellen, akkor erre ők is képesek, s fegyelmezett védekezéssel megkoronázhatják teljesítményüket. Arról az apróságról azonban megfeledkezett az optimista Modise, hogy a brazilok szórják is a gólokat, ráadásul az Egyiptom elleni rémület (4–3) óta egyszer sem kapitulált a sérült Juant immár a torna végéig nélkülöző védelem, a csapat meg még el sem érte teljesítőképessége határát.

Ezzel együtt Dunga kapitány óvatosságra int, noha meglátása szerint válogatottja egyre jobb és jobb lesz a végső cél, a jövő évi világbajnokság felé haladva.

„Minél többet játszanak együtt a srácok, annál hatékonyabb lesz a futballjuk, nekem arra kell törekednem, hogy észrevegyem, és a lehető leghamarabb orvosoljam a hiányosságaikat. A brazil válogatott esetében is igaz a megállapítás, hogy mindig van hova fejlődni, bár ami azt illeti, már jó ideje elégedett vagyok az eredményeinkkel és a mutatott játékkal” – hangoztatta

az egy hónap híján három éve hivatalban lévő szakember, akinek irányításával Kakáék 14 mérkőzés óta őrzik veretlenségüket, sőt sorozatban aratott hat győzelmükkel Dunga legeredményesebb kapitányi időszakát élik. Legutóbb 2005. október 12. és 2006. június 27. között volt ilyen dicsőséges korszaka a selecaónak, akkor Carlos Alberto Parreira, Dunga elődjének irányításával – nem számolva a luzerni válogatott elleni felkészülési mérkőzést (8–0) – nyolc győzelmet halmozott fel az együttes.

Ha Dunga is eljut nyolcig, az egyet jelent Brazília harmadik Konföderációs Kupa-elsőségével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik