Március óta nincs pénz

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2009.06.23. 23:06
Címkék

Németh Norbert együttese, a Tom Tomszk utóbbi öt bajnokiján mindössze két pontot szerzett, és a 16 csapatos Premjer-ligában jelenleg a 13. helyen áll. Ennél is nagyobb gond azonban, hogy a szibériai klubot is jelentős mértékben érinti a globális pénzügyi válság, és elképzelhető, hogy a nehézségek miatt néhány alkalmazottjától meg kell válnia a július 12-ig tartó holt idényben.

A beszámoló szerint csak a labdarúgóknak ötmillió dollárral tartoznak a március óta fizetésképtelen tomszkiak, úgyhogy a hír elolvasása után azonnal hívtuk a gárda 28 esztendős magyar középpályását, aki három hónapja a Vasastól szerződött Oroszországba.

„A hír sajnos igaz, a Gazprom egyik leányvállalata, amely minket szponzorált, tönkrement, összegekről azonban nem szeretnék beszélni – válaszolta érdeklődésünkre Németh Norbert. – Az biztos, hogy ideérkezésem után megkaptam a márciusi béremet, azóta viszont semmi, s természetesen nem én vagyok az egyedüli, akinek tartozik a klub. Ezzel együtt nem vagyok elkeseredve, mert ígéretet kaptunk, hogy hamarosan rendeződik a helyzet. Hogy ez a magyarországi viszonyokra hajaz? Igen, odahaza is tapasztaltam már ilyet, de úgy gondolom, viszonylag új emberként nincs okom háborogni, meg aztán ez Oroszország, a gazdaság erejét szem előtt tartva bizonyára nem üres szavak állnak az ígéretek mögött. Vagy legalábbis remélem.”

A csapat hétfőn két hétre Németországba utazik edzőtáborozni, s legközelebb július 12-én, a bajnokság 13. fordulójában a Lokomotiv Moszkva vendégeként játszik mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik