Szüksége volt már a sikerélményre

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2009.05.26. 00:48
Címkék

Mint arról lapunk hétfőn már beszámolt, a Bölöni László edzette Standard Liege megvédte belga bajnoki címét, miután az aranyéremről döntő, oda-vissza vágós párharcban 2–1-es összesítéssel legyőzte Juhász Roland Anderlechtjét. Az 56 esztendős erdélyi származású szakember ezt megelőzően 2002-ben a portugál Sporting trénereként ünnepelhetett bajnoki aranyat.

Mekkora értéket jelent az ön számára a belga bajnoki cím?

Talán a legértékesebbet, különösen azért, mert már hosszú ideje nem nyertem jelentős trófeát, nagy szükségem volt a sikerélményre.

Ami azt illeti, jött több is, hiszen az idényt belga Szuperkupa-győzelemmel nyitotta, bajnoki címmel zárta, sőt önt választották meg az évad legjobb edzőjének Belgiumban.

Idegen országból érkező szakemberként ez szerintem nagyszerű eredmény, bár fontos megjegyeznem, hogy jó csapat nélkül én sem lehetnék sikeres. Az Anderlechtnél meg azért voltunk jobbak, mert bizonyos szituációkban okosabban futballoztunk, s mivel az idényben lejátszott öt egymás elleni tétmérkőzésből hármat megnyertünk, és csak egyet veszítettünk el, úgy érzem, jó helyre került az aranyérem.

A Standard meg egyenesen a Bajnokok Ligája főtáblájára, márpedig ilyen magaslaton még nem járt edzőként. Mit gondol, mire viheti csapatával Európa legjobbjai között?

Erősen korlátozottak a lehetőségeink, s arra sincs garancia, hogy meg tudjuk tartani legjobb futballistáinkat, de akárhogy is alakul a nyarunk, mindenképpen szeretnénk helytállni. De most bocsásson meg… Hát ez hihetetlen… Itt vagyok egy benzinkútnál, szabályosan megrohamoztak. Elnézést, muszáj kiosztanom néhány autogramot, minden jót kívánok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik