Nilmaradona szólója

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2009.05.12. 00:52
Címkék

Hiába várták a Corinthians és a Flamengo szurkolói Ronaldo, illetve Adriano bemutatkozását az országos bajnokság (Campeonato Brasileiro) nyitányán, egyikük sem lépett pályára; előbbit a hétközi kupamérkőzésre tartalékolják, utóbbi meg csak a héten kezdi el az edzéseket új csapatánál.

Ronaldót mindenesetre megidézték, csak éppen nem valamelyik társa, hanem az ellenfelet, a bajnokesélyes Internacionalt erősítő Nilmar, aki ritkán látható góllal meg is nyerte csapatának a meccset. A korábban a Lyonban is megforduló 24 éves csatár a pálya jobb oldalán kapott labdát, majd gondolt egyet, elindult a kapu felé, és az összes vele szembekerülő Cor-játékost (ötöt) kicselezve a kapuba gurított. A brazil sajtó természetesen ódákat zengett a találatról, az elkövetőt pedig átkeresztelte Nilmaradonára.

Az első forduló krónikájához tartozik, hogy a tavaly éppen bent maradó, de immár az 1994-ben világbajnok brazil válogatottat irányító Carlos Alberto Parreira vezette Fluminense legyőzte a legutóbbi három országos bajnokságot megnyerő Sao Paulót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik