A lovarda poros és pazar látványa

ARDAY ATTILAARDAY ATTILA
Vágólapra másolva!
2009.05.09. 01:12
Címkék
A lőállások végül megérkeztek, működtek, három magyart látunk a fináléban – még jobban, mint a selejtezőben.

A Lóvásár utcában lószag terjen gett, a lovardában por szállt, de ezektől függetlenül odabent a lőtér és a futópálya pazar látványt nyújtott. Pedig a nemzetközi szövetség küldeménye az elektronikus kijelzőkkel csak az utolsó pillanatban érkezett meg, s néhány órával a kombinált versenyszám megkezdése előtt még ácsolták.

Csak az a por, az a ronda, szürke por… A felvert, levegőbe kerülő szemcsék pedig némi benttartózkodás után enyhén csípni kezdték a szemet. Nézőként ez alig kissebbíti az élményt, de akiknek célozniuk és futniuk kellett, nagyon nem lelkesedtek érte. Az intézmény vezetői között szó esett róla, hogy a világkupára műanyag borítást kaphat a talaj, de a szó tovaszállt, a talajszemcsék meg tovább – odabent. Ami miatt viszont érdemes volt fedettben tartani az eseményt: noha a szél meg az eső messze elkerülte a környéket, helyettük a naptól védte meg a mennyezet a versenyzőket és a közönséget, kellemes klímát biztosítva.

Eddig csak a kombinált számról beszéltünk, de ez érdekel most mindenkit. Pedig más is történt előtte a selejtezőben, sajnos. Kasza Róbert vívás közben, már bemelegedett állapotban, egyszer csak összegörnyedt. A szakmai stáb attól tartott, hogy szúrt sérülést szenvedett, de mint kiderült, részlegesen elszakadt a combhajlító izma. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány tájékoztatása alapján három-négy hétre biztos kidőlt. Hazánkfiai közül három másik, akinek be kellett jutnia a döntőbe, simán bejutott, mégpedig egy csoportban küzdve: Marosi Ádám az első, Németh Róbert a harmadik, Tibolya Péter az ötödik helyen. Marosi klubedzője, a honvédos Hicsák Zsolt elmondása szerint versenyzője lövőteljesítménye (átlag negyven másodperc a lőállásban) még csak közepesnek számít az átalakult erőviszonyok között, főleg a többi számnak köszönheti elsőségét. Németh Róbert viszont fél perc alá tudta szorítani a lövészetet. Vasárnap tiszta lappal indulnak a döntősök, átlátható lesz a küzdelem, de a levegő is: a szomszédos lovaspályáról a harmadik szám után lehet majd csak bemenni a negyedikre, így nem lesz, aki felverje a port. Sőt még fel is locsolják a talajt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik