Viszlát, de 2079 előtt!

AMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁS, SZŰCS MIKLÓS és MIRKÓ ISTVÁNAMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁS, SZŰCS MIKLÓS és MIRKÓ ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.05.06. 00:52
Címkék
A magyar válogatott kedden jó néhány másik csapat társaságában hazautazott – százötvenkétszáz ünneplő szurkoló várta a játékosokat Ferihegyen. Nyolc együttes azonban még bizakodva várja a folytatást.

Átmeneti csend köszönt be a világbajnokságon: az első szünnapot tartották kedden. Az érzelmek mindazonáltal főszerepet játszottak ezen a napon is. Az osztrákok végtelenül elkeseredve utaztak haza: annak ellenére kiestek, hogy a 14. helyen végeztek.

Ezt a német válogatottnak is „köszönhették”, amely szégyenszemre a kertek alatt hagyta el Svájcot – mázlija, hogy a jövő évi rendezés miatt automatikus A-csoportos résztvevő. A korábban a német szimpatizánsok által sörrel nyakon öntött legenda, Uwe Krupp most érezte csak igazán, milyen is az edzői pálya.

A mieink szövetségi kapitánya, Pat Cortina viszont mosolyogva indult el Münchenbe, klubcsapatához, hiszen egyrészt a vb meccseit nagy számban látogató magyar szurkolók rendre megtapsolták őt is, másrészt az otthonról érkező hírek szerint a csapat teljesítménye mellett az ő szerepét is elismerik. Hogy mennyire elkötelezett hazánk iránt, jó példa, pénteken már újra Bernben lesz, hogy a döntésnél jelenlétével is erősítse a 2014-es magyar pályázatot.

„Nagy lehetőség lenne Magyarországnak, ha A-csoportos világbajnokságot rendezne, nagyon drukkolok! Persze maximum a nézőtéren ülök majd” – fűzött hozzá kommentárt Palkovics Krisztián, aki nem titkolta: nem tudja, hogyan tovább. Sajnos az is benne van a pakliban, hogy többé nem húzza magára a címeres mezt: „Valóban minden lehet. Kell egy kis idő, amíg átgondolom. Nem vagyok fiatal, kilencven meccsem volt a szezonban, bevallom, egyre kevésbé bírom. Sok a kérdőjel. Nem tudni, ki lesz a kapitány, hogyan alakul a következő osztrák bajnokság, hiszen szinte biztosan Fehérváron folytatom. Gyermekem születik a nyáron, megváltozik az életem.”

A gólvágóval ellentétben, a vb-n remek teljesítményt nyújtó, a publikumot passzaival (is) elkápráztató Ladányi Balázs határozottan kijelentette: „Megyek tovább, naná, hogy megyek!”

Az Alba Volánnal is hírbe hozott, a következő klubcsapával kapcsolatban konkrétumot még nem mondó Godó bízik benne, a továbbiakban is együtt játszhat a válogatottban a többséggel, még akkor is, ha: „Szuper volt itt, az A-csoportban, de ne áltassuk magunkat: egyelőre még nem vagyunk ide valók. Ettől függetlenül az első adandó alkalommal megpróbálunk visszakerülni, és némi rutinnal még markánsabban letenni a névjegyünket.”

Szóval, hazautaztak. Pihennek, tárgyalnak, és augusztustól megkezdik a felkészülést csapatukkal. Egy biztos: jó szívvel gondolnak, gondolhatnak vissza az itt eltöltött napokra. A nemzetközi szövetség első hivatalos honlapja így köszönt el a válogatottól: „Találkozunk legközelebb. Remélhetőleg 2079 előtt.”

Csak nem kell újra 70 évet várni…!

Az idei negyeddöntőre nem kell sokat, ma elkezdődik az igazán éles torna. Hétfőn késő este, eldőlt, a két favorit, Kanada (amely szétlövéssel kapott ki 4–3-ra a finnektől) és Oroszország külön ágra került, Svájc viszont kiesett, mert „csak” a hosszabbításban tudta legyőzni (4–3) az Egyesült Államokat. „Ez tragédia!” – jellemezték a helyi újságok együttesük kiesését a középdöntőből. Hogy ezután milyen lesz a vb hangulata, meglátjuk, de már a negyeddöntőben két, ínyenceknek való szereposztás (finn–amerikai, svéd–cseh) is műsorra kerül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik