Túlórára kényszerült a Pécs

ZAMBÓ MÁTYÁSZAMBÓ MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2009.05.03. 02:26
Címkék

Mondja még valaki, hogy a sport történelem nem ismétli meg egyegy mérkőzés izgalmas hajráját! Az alapszakasz első fordulójában Pécsett a hazaiak a végső dudaszó pillanatában elért hárompontossal győztek egyenlő állás után. A rájátszás első játéknapján, szintén a Mecsekalján pedig néhány másodperccel a találkozó előtt egypontos hazai vezetésnél a soproniaknak volt esélyük a győzelemre, csakhogy a vendégek rosszul céloztak. A minimális vereség azonban meghozta a sÖrdögök szurkolóinak kedvét.

A feldobás után megkezdődött a két csapat irányítójának párharca a bajnoki negyeddöntő második felvonásán: Alvin Cruz és Thomas Kelley két perc alatt öt-öt egységig jutott. Az első negyedben a pécsi karmester tizenhat pontot gyűjtött, míg a hazaiak pontatlanok voltak, és kísértett az első találkozó 35 százalékos büntetődobó-százaléka is. Ezután Cruz pillanatai következtek, és a 12. percben már neki is 17 pont állt a neve mögött, föl is zárkózott a hazai csapat 26–27-re. A következő percekben aztán olyan tempót diktált a két együttes, hogy Talmácsi Gábor is megirigyelhette volna őket. A hazaiaknak azonban nem volt szerencséjük, több dobásuk után talán már a jegyzőkönyvvezető is regisztrálta a pontokat, de a labda többszöri pörgés után kifordult a kosárból.

A második félidőre pedig még fokozni is tudták az iramot a felek, a vendégek azonban szigorítottak védekezésükön, így némileg viszszaesett a pontgyártás – a pécsiek voltak az eredményesebbek, a negyedik negyed elején már újra ők vezettek. A mérkőzés végén aztán Dénes Gábor triplája győztes dobásnak tűnt, de nem sikerült a rendes játékidőben győzniük a baranyaiaknak, David Brooks ugyanis az utolsó másodpercben egyenlített. A ráadásban azonban a vendégek három triplája – kettő Wittmann Krisztiántól – eldöntötte a mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik