Összezuhanni más is tud

AMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁS, SZŰCS MIKLÓS és MIRKÓ ISTVÁNAMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁS, SZŰCS MIKLÓS és MIRKÓ ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.05.03. 02:26
Címkék
Szombaton az alsóházi csapatok pihentek, a középdöntő azonban szolgált érdekességekkel. Mindenek elé kívánkozik a szlovákok látványos összezuhanása: északi szomszédaink 8–0-s vereséget szenvedtek a csehektől. Oroszország az Egyesült Államokat győzte le.

A szlovákok azt hitték, szoros meccset, rangadót játszanak a csehekkel.

Mekkorát tévedtek…

Merthogy arra gyaníthatóan nem számítottak, hogy alig több mint tíz perc alatt a földbe, vagy hogy stílszerűek legyünk, a jégbe döngölik őket a csehek: a Jaromír Jágr vezérelte csapatnak ugyanis mindössze ennyi idő kellett, hogy 3–0-ra elhúzzon az elképzelés nélkül, pokolian gyengén játszó szlovákokkal szemben. Az első harmad statisztikája sok mindent elárul a meccsről: a kapuralövési arány 19:2(!) volt a csehek javára, akik amúgy erre a találkozóra igencsak megerősödtek, hiszen benevezték a New Jersey kétszeres Stanley-kupagyőztes csatárát, Patrik Eliast és a San Jose ugyancsak ponterős támadóját, Milan Micháleket. A két „újonc” a második etapban csatlakozott is a gólszerzők közé, igaz, előbbi már Jaroslav Halákot avatta fel, a kezdőként kapuba álló Jan Lasák ugyanis hét kapott gól után megunta a kilátástalan küzdelmet, és cserét kért.

A presztízscsatának induló meccs egyébként kísértetiesen hasonlított a péntek délutáni osztrák–magyarhoz: az egyik oldalon egy parádézó alakulat, a másikon pedig egy vergődő, a kiütés szélén álló társaság. A különbség „csupán” annyi, hogy míg a mieink hatost kaptak, amivel a bennmaradás kiharcolása vált irdatlan nehézzé, a szlovákok beleszaladtak egy 8–0-s zakóba, s ezzel számukra a negyeddöntős hely lett bizonytalan, néhány órával később pedig le is mondhattak róla. Persze a Cortina-csapat még ezt a nyolcgólos vereséget vállalva is biztosan elcserélné a szlovákok gondjait a sajátjával, s az is biztos, hogy Ladányiék szívesen lennének a franciák helyében is, pedig ők szintén jókora verést kaptak a lettektől – ugyancsak a középdöntőben...

Az esti program csemegéjének az orosz–amerikai párharc ígérkezett: a találkozó tétje az E-csoport első helyén túl az volt, hogy a győztes a folytatásban a döntőig elkerülheti a bombaerős kanadaiakat.

Nos, az amerikaiak alig több mint másfél percig érezhették magukat nyeregben, a hatodik percre ugyanis egyenlítettek, a tizedikre pedig már vezettek az oroszok, akik nem is engedték ki a kezükből a győzelmet.

A másik esti mérkőzésen a fehéroroszoknak mindössze öt (!) másodpercre volt szükségük, hogy vezetést szerezzenek a meccs derekán egyenlítő finnek ellen. A hosszabbítással eldőlt, hogy Szlovákia már nem juthat a nyolc közé, s végül büntetőkkel a fehéroroszok nyertek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik