Már a Marseille vezet

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2009.04.14. 23:09
Címkék

Frédéric Piquionne kapu előtti ollózása is csupán arra volt elég, hogy a Lyon másodszor egyenlítsen a Monaco ellen, s a 2–2-es döntetlen, no meg a Marseille újabb győzelme helycserét eredményezett a tabella élén: az ötödik fordulótól kezdve minden kör után a Lyon vezetett, most azonban a Marseille nevével kezdődik a lista. Hogy az őrségváltás átmeneti-e, netán több annál, arról bizonyára megoszlanak a vélemények, Claude Puel, a legutóbbi hét kiírást egyaránt megnyerő Lyon edzője mindenesetre úgy érzi, sorsuk a saját kezükben van.

„Még játszunk a közvetlen riválisainkkal, ha azokat a meccseket megnyerjük, nem lehet baj” – állapította meg a tavaly nyáron kinevezett és új csapatával egyelőre üres kezű (értsd: a hazai és a nemzetközi kupából kieső) tréner.

Az első erőpróba mindjárt a hétvégén lesz Bordeaux-ban, bár célszerű inkább május 17-ét bekarikázni a naptárban, aznap rendezik ugyanis a Marseille–Lyon csúcsrangadót. Noha addig még egy hónap hátravan, nem árt felhívni a figyelmet Eric Gerets együttesének előretörésére: az OM immár kilenc forduló óta veretlen, menet közben két döntetlen mellett hét győzelmet halmozott fel, s ebben az időszakban mindössze két gólt kapott, a másodikat éppenséggel a vasárnapi, Grenoble elleni meccs 95. percében. Ezzel szemben a Lyon a legutóbbi kilenc körben tíz pontot hullajtott el, hattal többet, mint első számú kihívója...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik