Az orrtörés mellett két piros lap

A mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓA mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2009.03.08. 00:24
Címkék
Gólerős hajrájával könnyedén győzött az MTK a Vasas ellen, ám az angyalföldiek csakis magukat okolhatják a vereségért, hiszen két játékosuk is idő előtt hagyta el a pályát.

csalódott vagyok az eredmény miatt. Nem tisztem a játékvezető ítéleteit kommentálni, ezért maradjunk annyiban, hogy bár nyerni akartunk, nem játszottunk jól, ezt a meccset mi, játékosok vesztettük el. Én mindenesetre mindent megteszek azért, hogy a Vasas eredményes tavaszt produkálhasson.”

Sok sikert tehát nem hozott a debütálás Orosz Péternek és a Vasasnak, ám a csapat ezért főleg magát okolhatja. Ma már nem is szenzáció, hogy ismét kapott piros lapot angyalföldi játékos, ráadásul nem is egy, hanem kettő. Laczkó Zsolt és Ognjen Paripovics egyaránt két sárga lap után mehetett idő előtt zuhanyozni, így aztán a vendégek bő fél órán keresztül egy, majd a záró húsz percben két emberrel kevesebben küzdöttek, és ez eleve meghatározta az esélyeiket. A Bp. Honvéd ellen Piller Józsefet állította ki a játékvezető, egy hete pedig a Vecsés elleni felkészülési mérkőzésen Tóth András azért kapott pirosat, majd két hónapra szóló eltiltást, mert lefejelte az ellenfél játékosát. Természetesen a klub vezetősége nem ment el szó nélkül a visszatetsző esetek mellett, s mindegyik játékos megkapta a büntetését.

„Piller József esetét egyszerűen elintéztük, nem kapta meg a győzelemért járó prémiumot – mondta Markovits László aVasas ügyvezető elnöke, az MTK pályáján. – Tóth András esete azonban több szempontból is más. Elsősorban azért, mert ha nem róla van szó, aki már nagyon sokat tett a csapatért és a klubért, akkor azonnal, rendkívüli hatállyal felbontottuk volna a szerződését. Így viszont csak pénzbüntetést kapott – a márciusra és áprilisra járó számlás pénzének túlnyomó részét megvontuk tőle, mint ahogy az idényre szabott aláírási juttatás felétől is elesik. Találkoztam olyan véleménnyel, hogy túl szigorú a büntetés, de ezzel nem értek egyet. Amíg én vezetem a klubot, ragaszkodom a rendhez. Ráadásul a kiállítások miatt gyengül a csapat, amely mögé éppen befektetőt keresünk. Ez alaphelyzetben sem könnyű, ám ha meggyengülve sorra kikapunk, még nehezebb lesz.”

Azt most még nem tudni, hogy a Hungária körúton kiállított játékosok miként bűnhődnek – elnézést a szóért – ostobaságukért és meggondolatlanságukért, mindenesetre csapatuk vereséggel fizetett érte. El lehet talán játszani a gondolattal, hogy a kiállítások nélkül mi lett volna a végeredmény, ugyanakkor az MTK, ha nem is brillírozott a hatalmas szélben, nem is dolgozott ki számtalan helyzetet, kulturáltan futballozva jobb volt a kiállításig is a Vasasnál, azok után pedig végképp nem forgott veszélyben a győzelme.

A házigazda tehát hozta azt az eredményt a hajrában össze is roppanó Vasas ellen, amelyet az adott körülmények között hoznia kellett, az angyalföldi csapat pedig nemcsak az eredmény, hanem az eltiltások okozta veszteségek miatt is kellemetlen helyzetbe került.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik