Barcelonában elég volt Valdésből

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2009.02.25. 23:45
Címkék

„Víctor Valdés az a kapus, akire a Barcának szüksége van?”

A barcelonai Sport napilap szerdán erre a kérdésre várja az olvasók válaszát. Úgy tetszik, Katalóniában megunták a csapat leggyengébb láncszemének, a sorozatban bakizó kapusnak a hibáit. S ez még akkor is így van, ha az edző és a társak, még a nagy Johan Cruyff (ő a hétvégi, Espanyol elleni meccs után tette ezt) is igyekszik megvédeni a mostanában zaklatott sorsú kapuvédőt a kritikáktól.

A Lyonban 1–1-et játszó Barcelona a döntetlennel továbbra is életben tartotta továbbjutási reményeit, ám Víctor Valdés jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a spanyol bajnokság listavezetője már a hetedik percben hátrányba került francia „sorstársa” otthonában, ahol ha a hazaiak kihasználják a vendégek kapusbaki okozta bénultságát, a következő percekben akár a továbbjutást is „lerendezhették” volna. Valdés csaknem az oldalvonalról kapott gólt Juninho Pernambucanótól, szabadrúgásból, a tizenegyespont magasságából.

„Nem Valdés hibázott, hanem mi, akik engedtük játszani a Lyont” – védte kapusát a meccsen Karim Benzemához hasonlóan kapufáig jutó Samuel Eto’o. „Egyetlen dolgunk maradt a Lyon gólja után, megtapsolni Juninho Pernambucanót. Kevesen tudták volna így betekerni a labdát a kapuba, mint ő. Ráadásul neki általában sikerül” – méltatta inkább a katalán kapus bakija helyett a szabadrúgásokat tényleg professzori szinten végrehajtó brazil középpályást az egyenlítő gól szerzője, Thierry Henry.

„Ha hét kapus állt volna a gólvonalon, együtt sem tudták volna hárítani Juninho Pernambucano lövését” – állt a meccset követő sajtótájékoztatón azonnal kapusa mögé Pep Guardiola, a Barcelona szakvezetője.

Van mit védeniük a társaknak és az edzőnek – ha már ő nem teszi ugyanezt a kapuban a lövésekkel –, ugyanis Víctor Valdés nem először bizonyítja: hasonló tétnél nem képes megfelelni azoknak a követelményeknek, amelyeket ilyen klub kapusával szemben támasztanak az elitben.(Gondoljunk csak a két évvel ezelőtti betlijére a Liverpool ellen a Camp Nouban.) Hálát adhat a sorsnak, hogy ilyen védők és ilyen csapat játszik előtte.

Egy biztos: a szurkolóknak elegük van…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik