Eriksson nem örült

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2009.01.29. 23:00
Címkék

Második mérkőzését is lejátszotta az Egyesült Államokban túrázó svéd nemzeti együttes. Azután, hogy a Team USA 3–2-re legyőzte a magyar válogatottal egy vb-selejtezőcsoportba sorsolt skandináv alakulatot, ezúttal a honfitársai ellen kettőzött motivációval készülő Sven-Göran Eriksson vezette mexikói együttes várt Lars Lagerbäck tanítványaira. Oaklandben negyvenezer heves vérű mexikói fanatikus nem is csalódott, mert a közép-amerikaiak eleinte teljesen a kapujukhoz szegezték az európai együttest. A labdabirtoklási arány a szünetre elérte a hetven–harminc százalékot, bár igazi helyzeteik nem voltak a zöld-fehér-pirosaknak.

A svédek Alvbage – Anttonen, Bjärsmyr, Bengtsson, Ad. Johansson – Elm (Dahl), An. Johansson, Daniel Andersson (Holmén), Farnerud (Landgren) – M. Ericsson (Avdic), Nannskog (G. Svensson) öszszeállításban játszottak, és a második félidőben már negyven százalékban birtokolták a labdát, ráadásul nagyobb helyzeteket is kidolgoztak. Ezek egyikéből az 57. percben Alexander Farnerud a kapufa mellé, de svéd szempontból a jó oldalra lőtte Rasmus Elm parádés harmincméteres átadását.

„Csak a periférikus látásomban tűnt fel, hogy Alex beindul, és csak úgy érzésből odarúgtam neki a labdát. Csodás gól volt” – lelkendezett a

Kalmar 21 éves középpályása. Ennek a gólnak csak egy svéd nem örült az Alameda County Coliseumban: SvenGöran Eriksson. Honfitársai ugyanis ezzel a találattal megverték az ő válogatottját, mivel Carlos Ochoa próbálkozását a hajrában a gólvonal elől mentette Patrik Anttonen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik