Menedzserbetegség

SINKOVICS GÁBORSINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.10.21. 00:27
Orvosi szempontból sem egyszerű a helyzet. Ha egy nyúzott képű, alvászavarokkal küszködő középkorú férfinak nem tudják pontosan, mi a baja, azt mondják rá, menedzserbetegsége van.
Nosza, felírnak neki rögvest hangulatjavító gyógyszert, wellnesskúrát, thaiföldi masszőrnőt vagy legalább két palack villányi bort, és azt ajánlják, lazítson.

Jó vicc! Éppen most ne stresszeljen senki, amikor nyakig ülünk a világgazdasági válságban, és egy talicskatolásra állunk a magyar államcsődtől. Mindez persze most kevésbé izgatja Hegedűs Ádámot, akinek ugyancsak „menedzserbetegsége” van, igaz, ő nem a stressztől szenved, hanem (talán…) talján férfi trükkjeitől.

A Kecskemét fiatal labdarúgója kortársaihoz hasonlóan menedzsert választott. Menedzser nélkül manapság már szögletet sem lehet rúgni. Igaz, néhány hónapja azt mondta valaki, hogy olyanok az úgynevezett menedzserek a magyar futballban, mint a sakálok: mindig mindenhol felbukkannak, lesik, kit hogyan lehet behálózni, pénzzé tenni.

Tisztelet a kivételnek. Hegedűs Ádám egy a sok kiszolgáltatott, becsapott játékos közül: olasz klubot ígért neki az itáliai szaki, aztán se csapat, se pénz (még azt a kevéskét is zsebre tette, ami a magyar ifjúnak járt volna…), így oda az álom, oda a beígért külföldi szerződés.

Persze tudom én, hogy a nagy dolgok a XXI. században főleg a kapcsolatokon múlnak. Jó is az, ha az embernek támogatói akadnak, akik egyengetik az útját, és olyan kapukat nyitnak ki előtte, amelyen magától sohasem sétálna át. Csak hát érdemes megnézni, hogy az évtizedek óta válságban lévő magyar labdarúgásban milyen ügyeskedők bukkannak fel – itthonról s külföldről.

Mondhatnánk azt is, hogy igazi szerencsevadászok jelennek meg nyáron és télen az átigazolási időszakban, hónuk alá csapva néhány afrikai, szerb, horvát vagy román tucatjátékost. Aztán házalnak velük, mert pontosan tudják, hogy nálunk van kereslet az olcsó árura. De kifelé menet sem egyszerűbb a helyzet.

Hegedűs Ádám már sokat tud arról, hogy futballberkekben milyen is a menedzserbetegség…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik