Kazah siker a vb-selejtezők európai rajtján

Az összeállítást készítette: KAMLER JÁNOS, KORMANIK ZSOLT, MUNKÁCSY ANDRÁSAz összeállítást készítette: KAMLER JÁNOS, KORMANIK ZSOLT, MUNKÁCSY ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.08.21. 23:27
Címkék

A papírformának megfelelően sima kazahsztáni győzelemmel kezdődött meg az európai világbajnoki selejtezősorozat, amely 2009 novemberéig tartja majd izgalomban a szurkolókat, valamint a 13 kvótára pályázó 53 válogatottat. A történeti hűség kedvéért jegyezzük meg, hogy az almati Központi Stadionban lejátszott mérkőzésen a 22 éves Szergej Osztapenko szerezte a hazaiak – egyben a 2010-es világbajnokságot felvezető európai mérkőzésdömping – első gólját (majd a másodikat is). A két válogatott az Anglia, Horvátország és Ukrajna fémjelezte 6. csoportban vetélkedik.

Földrészünkön szeptember 6án pörögnek fel az események, akkor a kilenc csoportban összesen 24 mérkőzést rendeznek – a számunkra fontos Magyarország–Dánia összecsapás mellett a Spanyolország–Bosznia-Hercegovina és az Ausztria–Franciaország meccs emelkedik ki a kínálatból. A grúz– orosz katonai és politikai feszültség ellenére megrendezik a Grúzia–Írország mérkőzést is (8. csoport), ám a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) úgy döntött: a feleknek semleges országban kell megmérkőzniük. A grúz szövetségnek egy hete van a helyszín megnevezésére.

(A CONCACAF-zóna szerdai vbselejtező mérkőzéseit lapzárta után, magyar idő szerint csütörtökre virradóra játszották.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik