Ötszettes küzdelemben kikapott, és búcsúzott Pekingtől Tóth Krisztina

Vágólapra másolva!
2008.08.20. 12:50
Tóth Krisztina vereséget szenvedett a női egyesek versenyében a pekingi olimpián. A tét a legjobb tizenhat közé jutás volt, de az amerikai Wang Chen jobbnak bizonyult Európa-bajnokunknál.
Tóth Krisztinának túl nagy falat volt az amerikai-kínai
Fotó: MTI
Tóth Krisztinának túl nagy falat volt az amerikai-kínai
Tóth Krisztinának túl nagy falat volt az amerikai-kínai
Fotó: MTI
Tóth Krisztinának túl nagy falat volt az amerikai-kínai

Tóth Krisztina számára befejeződött a pekingi olimpia. Titkon ugyan reménykedtünk, hogy a magyar játékosnak esélye lesz az amerikai Wang Chen ellen, s hogy hatalmas bravúrral búcsúztathatja őt a viadaltól, ez azonban nem sikerült.

A mérkőzés elején néha még sikerült egyenrangú ellenfélként játszania Tóthnak, ám az első szett így is különösebb megerőltetés nélkül az Ázsia-bajnok amerikaié (érdekes ezt így leírni, de hát ez az igazság) lett.

A második szettben aztán éledt a remény, Tóth 5–3-ra vezetett, s éles labdamenetekre kényszerítette vetélytársát. Wang azonban összeszedte magát, és rendkívül koncentráltan, sorozatban öt pontot szerezve megfordította a játszmát, amelyet végül ugyanannyira megnyert, mint az elsőt.

A harmadikban aztán tényleg verhetetlenül játszott az amerikai. Tóth próbálkozhatott bármivel, az ellenfél minden labdát visszaadott.

A negyedik szakaszban is az egykori kínai akarata érvényesült, ám a magyar pingpongosnak ekkor bejött néhány fonák pörgetése. Ez annyira megzavarta Wangot, hogy Tóth szettlabdához jutott 10–9-nél. Több ütésváltás után aztán magyar játszmagyőzelemnek örülhetünk (13–11).

Az oroszlán ekkor érzékelte, hogy meghúzogatták a bajszát, és az ötödik, azaz utolsó szettben sajnos nagyon megverte Tóth Krisztinát.

Az amerikai ezzel a győzelemmel bejutott a legjobb tizenhat közé, Tóth pedig búcsúzott a további küzdelmektől.

ASZTALITENISZ, NŐI EGYES

3. FORDULÓ
Wang Chen (Egyesült Államok)–Tóth Krisztina (Magyarország) 4:1 (7, 7, 6, –11, 2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik