Nem ment simán, de Tóth Krisztina végül sikerrel vette az első akadályt

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.08.20. 05:03
Szívós ellenfélnek bizonyult Tóth Krisztina számára a litván Ruta Paskauskiene, de rutinos pingpongosunk megbirkózott a "rágós falattal", és 4:3-ra verte meg a balti államból érkező versenyzőt a női asztaliteniszezők női egyes versenyének második fordulójában.
Tóth Kriszta győzelemmel kezdett a pekingi olimpián
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Tóth Kriszta győzelemmel kezdett a pekingi olimpián
Tóth Kriszta győzelemmel kezdett a pekingi olimpián
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Tóth Kriszta győzelemmel kezdett a pekingi olimpián

A találkozó elején Tóth Kriszta nagyon nem találta a ritmust, a litván folyamatosan letámadta, majd a feladott labdákat sorra "megölte", és meg is nyerte a szettet 11–8-ra.

Sokszoros Európa-bajnokunk azonban nem jött zavarba, a második játszmában sokkal összeszedettebben, pontosabban játszott, és ez az eredményen is meglátszott, hiszen 11–5-re behúzta a szettet.

Ekkor úgy tűnt, hogy nem lehet gond, és különösen így éreztük ezt a harmadik játszmában, amikor tovább folytatódott Tóth Kriszta remeklése; 11–8-as győzelme azt jelentette, hogy átvette a vezetést a litván párosspecialistától.

És ha még azt is hozzátesszük, hogy Tóth a negyedik szettet még simábban hozta (11–6), joggal gondolhattuk, helyreállt a világ rendje. Elvégre a papírforma egyértelműen a magyar klasszis sikerét ígérte, a világranglistán elfoglalt helyezések alapján Tóth Krisztina volt a meccs esélyese.

De hiába a mi optimizmusunk és a papírforma, a litván szépen kezdte megtalálni önmagát, villámgyors fonák pörgetéseivel többször is zavarba hozta Krisztát, és 11–4-re ő nyerte az ötödik szettet, majd szinte hasonló arányban a hatodikat is (11–6).

Jöhetett tehát a döntő játszma. Jött is, de a várt nagy izgalmak nélkül, mivel a magyar pingpongos megrázta magát, s összpontosítása pedig meghozta az eredményét, hiszen szinte folyamatosan két pont előnyben volt ebben a szettben. Aztán a saját adogatásánál elment 7–3-ra, és innen már fikarcnyi örömöt sem engedett a litvánnak.

11–3 ide, a meccs pedig 4:3 ide. Húha, nem volt egyszerű ütögetés, de megvan, és ez a lényeg!

"Jobban örültem volna az észak-koreai ellenfélnek, akit Paskauskiene búcsúztatott az első fordulóban, a litván ugyanis edzésen nagyon megvert – mondta Tóth a mérkőzés után. – Azért reklamáltam a negyedik szettben, mert az elnökük a lelátóról folyamatosan beszélt, ami nagyon zavaró volt. Nem akartam nyert meccs nélkül hazamenni az olimpiáról."

Tóth ma még asztalhoz lép, magyar idő szerint délben játszik a 14. helyen kiemelt amerikai Wang Chennel a női egyes 3. fordulójában.

"Ő jobb játékos, de jobb is ellene játszani. Legutóbb megvertem, igaz, legutóbb a litván is legyőzött engem, így ez nem sokat jelent" – summázott a magyar asztaliteniszezőnő.

ASZTALITENISZ, NŐI EGYES

2. FORDULÓ
Tóth Krisztina (Magyarország)–Ruta Paskauskiene (Litvánia) 4:3 (–8, 5, 8, 6, –4, –6, 3)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik