Hadfi a második veresége után nem lesz pontszerző, a 7. helyen zárt

Vágólapra másolva!
2008.08.14. 08:37
Hadfi Dániel remekül kezdett a férfi cselgáncsozók 100 kg-os küzdelmében, hiszen előbb a líbiai Ben Szaleh ellen győzött fölényesen, majd a kameruni Moussimát múlta felül ipponnal, a negyeddöntőben azonban kikapott a kazah Zsitkejevtől, így a vigaszágon folytathatta, ahol Amel Mekic várt rá – a bosnyákot pedig legyőzte. A folytatásban viszont vereséget szenvedett, így a hetedik helyen zárt.
Hadfi Dániel (kékben) a negyeddöntőben alulmaradt
Fotó: Reuters
Hadfi Dániel (kékben) a negyeddöntőben alulmaradt
Hadfi Dániel (kékben) a negyeddöntőben alulmaradt
Fotó: Reuters
Hadfi Dániel (kékben) a negyeddöntőben alulmaradt

Nagyon sima győzelemmel, remek ipponnal kezdte meg szereplését Hadfi Dániel a férfi cselgáncsozók 100 kg-os súlycsoportjában.

A vb-bronzérmes, Európa-bajnok klasszis a líbiai Ben Szalehet verte meg fölényesen, s a második körben a kameruni Moussima ellen lépett tatamira.

Újabb ippongyőzelmével pedig a negyeddöntőbe jutott Hadfi. A kameruni Moussima kezdett jobban, sokáig vezetett is egy jukóval, de egy perccel a vége előtt a magyar dzsudoka látványos fejen átdobással ippont ért el.

Hadfi Dániel a negyeddöntőben a kazah Askat Zsitkejevvel találkozott. A kazah dzsudoka a 2008-as Ázsia-bajnokság győztese, Athénban a 7. helyen végzett, és a negyeddöntőig Hadfihoz hasonlóan ipponnal nyerte a meccseit.

A mérkőzés első felében mindkét cselgáncsozó egy-egy kokát tudott elérni, de az összecsapás hajrájában a kazahnak megítéltek egy vitatható vazaarit.

A folytatásban a magyar támadott, de Zsitkejev remekül védekezett, passzivitásba menekült. Sokáig nem intették meg, aztán Hadfi kikapta a kazah lábát és ipponnal nyert a vezetőbíró szerint – ám aztán a vonalbírók közreműködésével felülbírálták a döntést, és sajnos jogosan Zsitkejevet hozták ki győztesnek.

Hadfi így a vigaszágon folytathatta, ahol Amel Mekic volt az első ellenfele.

A bosnyák kezdte erőszakosabban a vigaszági mérkőzést, és két kokával előnybe is került.

Ezt követően Hadfi vette át az irányítást, de Mekic remekül felkészült a magyar versenyző fogásaival szemben. Olyannyira, hogy egy jukóval növelte az előnyét.

A hajrában azonban megintették a bosnyákot, majd Hadfi egy hirtelen mozdulattali földre vitte Mekicet, és ipponnal megnyerte az összecsapást. A folytatásban a lengyel Matyjaszek várt rá.

A mérkőzés elején egyik cselgáncsozó sem talált fogást a másikon, de passzivitás miatt megintették Matyjaszeket, így Hadfi jutott vezetéshez, ám a lengyel hamar egyenlített.

Később Hadfi lábfelszedéssel próbálkozott, de már állj után indította az akciót, így nem születhetett belőle pont.

A hajrában viszont megszerezte a vezetést Matyjaszek, és ezzel meg is nyerte a mérkőzést.

Hadfi így a 7. helyen végzett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik