„Csodás ez a győzelem” – állítja az örömittas Guus Hiddink

Vágólapra másolva!
2008.06.18. 23:44
A svéd válogatott híres arról, hogy a csoportból továbbjutást megbízhatóan hozza, de 2000 után először a háromkoronások három mérkőzés után ismét csomagolhatnak. Lagerbäck csapatát az orosz válogatott küldte haza, amely sokkal jobban játszva, néha igen látványos focit bemutatva győzte le őket 2–0-ra. Pavljucsenko és a visszatérő Arsavin a hős, Ibrahimovic csomagolhat társaival.
Orosz örömünnep a lelátón: Innsbruckban alighanem nem marad vodka érintetlenül
Fotó: Reuters
Orosz örömünnep a lelátón: Innsbruckban alighanem nem marad vodka érintetlenül
Orosz örömünnep a lelátón: Innsbruckban alighanem nem marad vodka érintetlenül
Fotó: Reuters
Orosz örömünnep a lelátón: Innsbruckban alighanem nem marad vodka érintetlenül

Az orosz szurkolók „finom célzásként” a sorsdöntő találkozó előtt arcfestésként az 1709-es évszámot pingálták magukra, utalva a katasztrofális svéd vereséggel végződő poltavai csatára…

Ha teljes pusztítást nem is okozott a szbornaja, gyors és jó játékkal alaposan megleckéztette a helyenként megszeppent és tanácstalan svéd válogatottat, 2–0-s győzelmével pedig előkészítette a hollandok elleni, igen pikánsnak ígérkező negyeddöntőt.

„Az utolsó csapat, amellyel a hollandok szembe akartak nézni, az a Hiddink által vezetett orosz válogatott” – mondta erről Sven-Göran Eriksson.

Az oranje elleni párharc még odébb van, így az oroszok felhőtlenül örülhetnek: mesterük, Guus Hiddink szerint hatalmas tettet hajtottak végre.

„Csodás ez a győzelem egy épülőfélben levő csapatnak. Rengeteg a fiatal játékosunk, öröm velük dolgozni. Rengeteget tanultak az elmúlt hetekben” – kezdte a mérkőzés értékelését az örömittas mester.

„A spanyolok ellen olyan hibákat követtünk el, amik egy ificsapathoz is méltatlanok. A második két meccsen már nem ajándékoztunk gólokat az ellenfélnek, a játékunk is sokat javult. Nagyon gyors és ügyes játékosaink vannak, a támadásainkat is erre építettük. Most ünnepelünk, a hollandok ellen meg majd meglátjuk” – tette hozzá.

A másik csapat képviselői a skandináv sportszerűségnek megfelelően fejet hajtottak a győző előtt.

„Az oroszoknak kitűnő csapatuk van, ma remekül játszottak. Amit az én csapatom mutatott, az sajnos nagyon kevés volt. A bekapott gól után kockáztattunk az egyenlítés érdekében, de nem rúgtuk be a helyzeteket a félidő végén, majd a második játékrészben lekontráztak” – mondta Lars Lagerbäck.

„Esélyünk sem volt. Egyszer a lécet találtam el, de szinte helyzetbe se kerültünk. Nagyon fáradt és csalódott vagyok” – búslakodott Henrik Larsson.

A mérkőzés hőse egyértelműen a parádésan játszó Andrej Arsavin volt: a kis tízes megmutatta, hogy miért hiányolták nagyon az első két mérkőzésről – eltiltását töltötte egy nagyon ostoba, Andorra ellen beszedett piros lap miatt.

A támadó nevét fülsüketítő erővel kántálták a mérkőzés végén az oroszok, akik a negyeddöntőben ismét nagy skalpot szereznének, az Eb-n a legmeggyőzőbb játékot nyújtó Hollandia ellen.

„A hollandok az Eb legjobbjai, de megpróbálunk mindent. Érdekes lesz játszani egy ennyire remek formában levő csapat ellen” – nyilatkozta Arsavin.

Egy biztos: a szélvészgyors orosz és a fantasztikus támadójátékot nyújtó holland válogatott meccse a kontinenstorna valódi csemegéjének ígérkezik.

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE

1. Spanyolország 3 3 8–3 9
2. Oroszország 3 2 1 4–4 6
3. Svédország 3 1 2 3–4 3
4. Görögország 3 2 1–5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik