Egy bohóc, egy húzóember és egy tehetség – a csapattársak mondták

Vágólapra másolva!
2008.06.06. 15:20
A magyar labdarúgás Kassai Viktor személyében egy tartalék–játékvezetővel, és az osztrák válogatottban szereplő Garics György képében egy „elvesztett” játékossal képviseli magát az Európa-bajnokságon, azért mi utánajártunk, azon légiósainknak, akik testközelből ismernek néhány résztvevőt.
Dzsudzsák (balra) itt még ünnepel Afellay-jal, szombattól szurkol neki
Fotó: Imago (archív)
Dzsudzsák (balra) itt még ünnepel Afellay-jal, szombattól szurkol neki
Dzsudzsák (balra) itt még ünnepel Afellay-jal, szombattól szurkol neki
Fotó: Imago (archív)
Dzsudzsák (balra) itt még ünnepel Afellay-jal, szombattól szurkol neki

A listavezető ebből a szempontból a belga Anderlechtnél szereplő Juhász Roland, aki öt csapattársának is szoríthat szombattól. A kapus Daniel Zitka, a védő Jan Polak, és Stanislav Vlcek a cseheket erősíti, Akin Serhat a törököket, míg Marcin Wasilewski a lengyeleket.

„A lengyelek jó és kiegyensúlyozott teljesítményre képesek, és „Wasil” az egyik bohóca a csapatnak, dacára annak, hogy bőven akad még nyelvi hiányossága. A három cseh srácról is csak jókat tudok mondani, Zitka másfél évig volt a szobatársam, szóval külön örülök, hogy ott van a keretben, igaz, Petr Cech mögött elég mostoha a helyzete.”

„Jan Polákon látszik, hogy olyan játékos, aki Németországban futballozott, mielőtt hozzánk került volna. Ami a török fiút illeti, ő minden bizonnyal elmegy tőlünk, és máshol folytatja pályafutását az Eb után. Mindenesetre ők is bíznak a jó szereplésben” – mesélte Juhász Roland, az Anderlecht 36-szoros válogatott védője.

Az osztrák Red Bull Salzburgban szereplő Bodnár László a két rendező ország válogatottjából mondhat magáénak néhány ismerőst. A svájciak nemzeti csapatából Johan Vonlanthent, valamint az osztrákok közül René Aufhauser, Christoph Leitgeb, Marc Janko, valamint a horvát Nico Kovac is együtt focizik a magyar válogatott védővel.

Tőzsér Dániel három egykori csapattársának szoríthat. A fiatal középpályás csütörtökön jelentette be, hogy a belga Genk csapatánál folytatja pályafutását, de előtte két évet töltött az AEK Athén csapatánál, ahol két görög és egy osztrák válogatott játékos volt a csapattársa.

„Mindhármukról csak pozitívumot tudok mondani, hiszen mindegyikükkel jó viszony ápolok. Trajanosz Dellasz a görög válogatott egyértelmű húzóembere, a nemzeti csapat teljesítményét nagyban meghatározza, hogy ő miképp játszik. Nikolaosz Liberopulosz jobbára csereként jut szóhoz a görögöknél, de mi magyarok is tapasztalhattuk, hogy így is képes gólszerzésre, veszélyes fiú.”

„Az osztrák válogatott kapusa, Jürgen Macho a harmadik csapattársam, aki játszhat az Európa-bajnokságon. Őt személy szerint nagyon jó kapusnak tartom, nem véletlenül szerepelt korábban a Chelsea csapatában is. Ugyan még hivatalosan nem dőlt el, de tudomásom szerint ő lesz az első számú kapus a sógoroknál” – mutatta be néhány szóban volt csapattársait Tőzsér.

A sorban következő Dárdai Pál, aki a német válogatott Arne Friedrichhel és a horvát válogatott védőjével, Josip Simuniccsal rúgja együtt a labdát a berlini Hertha csapatánál. Utóbbival koránt sem felhőtlen a kapcsolata, úgy másfél éve egy edzésen összekapott a két játékos. Két klubtársát is láthatjuk rajtuk kívül a kontinenstornán: az Eb után a Southamptonhoz távozó Rudolf Skácel a cseh, Lukasz Piszczek a lengyel nemzeti csapatot erősíti (utóbbi a megsérült Jakub Blaszczykowski helyére ugrik be, ha az UEFA is rábólint).

A lajstrom utolsó tagja, Dzsudzsák Balázs, aki ez év elején igazolt a DVSC-ből a PSV-be és Ibrahim Afellay személyében egy Európa-bajnoki részvevő csapattárssal rendelkezik. A 22 éves középpályás nincs könnyű helyzetben, már az is komoly fegyvertény lenne, ha eddigi a torna után már nem három válogatottság állna a neve mellett.

„Ibrahim nagyon jó játékos, rendkívüli tehetségnek tartják Hollandiában, és egészen biztos, hogy hamarosan egy nagyobb csapatban folytatja pályafutását. Jövőre a PSV-vel a BL csoportkörében szereplünk, így könnyen máshová kerülhet. Az Eb-n elég nehéz dolga lesz játszani, mert a védelmet leszámítva rendkívül erős a holland válogatott.”

„Ezzel együtt nagyon szurkolok neki, hogy legalább minimális szerepet kapjon. Amúgy úgy gondolom, hogy az Oranje egész messzire eljuthat, feltéve, hogy ha a védelmük rendben van” mutatta be egyetlen, az Eb-n szereplő csapattársát Dzsudzsák.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik