Kész csapat helyett építkezés (folytatás)

BENKŐ GÁBOR (szöveg) és CZAGÁNY BALÁZS (fotó) jelenti LimassolbólBENKŐ GÁBOR (szöveg) és CZAGÁNY BALÁZS (fotó) jelenti Limassolból
Vágólapra másolva!
2008.02.08. 23:17
Címkék
Helyenként indokolt, helyenként indokolatlan összeállításban, felforgatott csapattal játszott a magyar válogatott Szlovákia ellen. A ciprusi túrán úgy tűnt, mintha Várhidi Péter szövetség kapitány újból csapatépítésbe fogott volna. A végeredmény is ezt tükrözi: rossz meccsen 1–1et játszott a két együttes.

madók kiválogatása váltotta ki. Várhidi Péter kipöckölte a csapatból a kétségkívül bombaformában lévő Dzsudzsák Balázst, helyette Huszti Szabolcs kezdett. A Hannover légiósát mindenki visszavárta a csapatba, ezért legyünk annyira belátóak, hogy ha a szövetségi kapitány őt hagyja ki a válogatottból, most ugyanúgy értetlenségünknek, mi több, felháborodásunknak adnánk hangot.

De vajon miért nem lehetett mindkettőt egyszerre a pályára küldeni? Nem lett volna ebben nagyobb kockázat, mint Szélesi Zoltánt szűrőposztra, Buzsáky Ákost a jobb oldalra (aztán a bal szélre, végül középre…), vagy éppen Gera Zoltánt középcsatárnak jelölni.

A mérkőzés folyamán a legtöbb, támadásokért felelős futballista több poszton is feltűnt. A kivételt Hajnal Tamás jelentette, aki negyvenöt percig folyamatosan irányítani próbált, de szerda este ez – valljuk meg – nem sikerült neki. Buzsáky Ákosról már esett szó, de a meccsen sűrűn váltogatta a helyét Huszti Szabolcs, Dzsudzsák Balázs, Halmosi Péter és Gera Zoltán is.

Olybá tűnik, mintha Várhidi Péter egy évet visszarepült volna az időben, mintha megint stílust, arculatot keresne. Holott tavaly hosszas nehézségek után egyszer már megtalálta csapatát. Szlovákia ellen valami mást láttunk. És ez az együttes roszszabb volt, mint a korábbi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik