Doyne kezdte el, Csirics fejezte be

CH. GÁLL ANDRÁS, KARVALITS LEVENTECH. GÁLL ANDRÁS, KARVALITS LEVENTE
Vágólapra másolva!
2008.01.27. 00:39
Címkék
Jóllehet mindvégig derekasan helytállt a Zalaegerszeg, s alkalmanként vezetett is, a nyugat-magyarországi rangadón diadalmaskodott az éllovas Falco erősebb játékoskerete.

Mikalai Aliakszejev, a Falco fe hérorosz centere a vakbélműtétjét követő csaknem két hónapos kényszerpihenő után újból játékra jelentkezett, ennek logikus következménye volt, hogy „dublőre”, az őt jobbára kielégítően helyettesítő bahamai Trevor Harvey civilben ücsörgött a kispadon. Ám Szrecsko Szekulovics, a vasiak szakvezetője nem mond le a hatalmas termetű karibi kosarasról, az irigylésre méltó anyagi háttérrel büszkélkedő „Sólymok” minden bizonnyal megtartják ötödik légiósnak a középjátékost. A vendégeknél az influenzával bajlódó Arnas Kazlauskas helyett Borszéki Csaba kezdett.

Jara Rubin Doyne röpke bemutatót tartott abból, milyen is a vérbeli amerikai kosárlabda: ziccerezett, támadólepattanókat szerzett, a vékonypénzű hátvéd kilencet dobott a vendégek első tizenegy pontjából.

13–19 után Lazics lecserélte amerikai centerét, Reggie Bassette-et, s ezzel megkezdte a felzárkózást a házigazda. Kámán Tamás tripláival hátán vitte csapatát, éppen az ő hármasával vette vissza a vezetést a 14. percben a „Zete”. Mark Walters a nála két fejjel magasabb Aliakszejev felett zsákolt (26–25), erre a fehérorosz egy remek centergóllal válaszolt. Kámán már a harmadik triplájánál tartott, odaát Borszéki látványosan „prakkerolta” Simon László dobáskísérletét.

Kámán ott folytatta, ahol szünet előtt abbahagyta, csaknem a félpályáról egyenlített (36–36), de Doyne energikus játékára nem talált ellenszert a ZTE. Pattanásig feszült a hangulat, Vladimir Miskovics büntetőivel már a kékfehérek vezettek! Simon tett pontot a negyed végére az utolsó másodpercben dobott duplájával (57–54). Az addig szerencsétlenkedő Andrija Csirics, továbbá a végig NBA-nívón kosarazó Doyne triplái azonban 11–0-s vendégszériát eredményeztek, s 57–65-nél Lazics kétségbeesett időkéréssel próbált gátat vetni a vasi áradatnak. Miskovics magára talált, de a náthás Kazlauskas is beköszönt a távolból. Kámán két duplájával 70–71-re hozta fel a ZTE–t 95 másodperccel a lefújás előtt, ám a megtáltosodó Csirics eldöntötte a meccset. No meg Doyne, aki elcsente a labdát kosárra törő honfitársától, Walterstől…

A végén még Kálmán László eladta a labdát, majd a túlsó oldalon hanyatt vágta magát, Bodnár Péter játékvezető „megette” a nagyhalált, s ZTEegyenlítés helyett a vendégeké maradt a labda.

Három másodperccel a vége előtt Simon triplával egyenlíthetett volna, de csak a gyűrűt találta el, odaát Aliakszejev egy büntetőt értékesített, s ez lett a vége – 72–76.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik