„Felesleges kockázatot vállaltunk” – rémálom a Wembleyben

Vágólapra másolva!
2007.11.22. 13:20
Steven Gerrard szerint a horvátok elleni sorsdöntő Eb-selejtezőn 2-2-es állásnál az újabb rohamok helyett inkább arra kellett volna törekednie az angol válogatottnak, hogy megőrizze a biztos továbbjutást érő döntetlent. Ehelyett az angolok tovább rohamozták a délszláv kaput, egy ellentámadásból pedig kaptak egy gólt, ami megpecsételte a sorsukat – a Liverpool emblematikus figurája soha korábban nem élt át ekkora csalódást a pályán.
Steven Gerrard és a korábban elképzelhetetlen szégyenérzet
Reuters
Steven Gerrard és a korábban elképzelhetetlen szégyenérzet
Steven Gerrard és a korábban elképzelhetetlen szégyenérzet
Reuters
Steven Gerrard és a korábban elképzelhetetlen szégyenérzet

„Borzasztó, amit történt. Ekkora csalódást soha korábban nem éltem át az angol válogatottban. Mindent megtettünk a sikerért, mégis elbuktunk. Próbálkoztunk, a szándék megvolt, de az eredmény elmaradt” – nyilatkozta Steven Gerrard, aki érthetően kiborult amiatt, hogy a háromoroszlánosok 1984 után újra lemaradtak a kontinenstornáról.

A Liverpool FC 27 esztendős középpályása szerint a horvátok 9. percben szerzett vezetőgólja húzta keresztül a számításokat. A vendégek második találata csak tovább nehezítette a feladatot. Ha úgy tetszik a kárörvendőknek, csak hab volt a tortán.

„Az volt a tervünk, hogy nekirontunk a riválisunknak, és korán vezetést szerzünk, ezzel számukra is egyértelművé téve, nem döntetlennel akarunk tovább menni, hanem a három pont a célunk. Utólag egyértelmű, hiába egyenlítettünk a fordulás után, végül is az első negyedórában elkövetett hibákért fizettünk meg” – tette hozzá a Pool vezéregyénisége.

Gerrard kissé ellentmondásos nyilatkozatában arról is beszélt, hogy miután felállt a padlóról a válogatott már nem kellett volna foglalkozni az eredeti tervvel, azaz a győzelemmel, a biztos továbbjutásra kellett volna inkább koncentrálni, amihez a döntetlen is elég lett volna.

„A második félidő az első mnegyvenöt percben mutatott játékhoz képest azért nagy előrelépés volt, sikerült is nagy nehezen egyenlíteni. A második góltól azonban ahelyett, hogy nyugodtan, taktikusan futballoztunk volna, vérszemet kapott a csapat. Mentünk előre a harmadik gólért, ezzel pedig hátul sebezhetővé váltunk. Felesleges kockázatot vállaltunk.”

A háromoroszlánosok legutóbb 1994-ben hiányoztak nagy tornáról, akkor az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságtól maradtak távol. Kontinenstornát pedig 1984-ben hagytak ki.

Steve McClaren a bukás ellenére nem mondott le, csütörtök délelőtt menesztették. A lehetséges jelöltek között szerepel Fabio Capello és Jose Mourinho is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik