Forró meccsre készülnek

SOMOGYI ZSOLT jelenti JerevánbólSOMOGYI ZSOLT jelenti Jerevánból
Vágólapra másolva!
2007.08.01. 23:34
Címkék
Minimális, 2–1-es előnnyel várja a csütörtök délutáni UEFA-kupa-visszavágót az MTK. A kékfehérek jól tudják: az örmény FC MIKA mindent megtesz, hogy ledolgozza hátrányát.

„Egyelőre jól vagyok” – nevetett Garami József az örményországi indulás előtt. Az MTK szakmai igazgatója gyorsan leszögezte: felesleges az UEFA-kupa-párharc első mérkőzésének utolsó percével foglalkozni, amikor Mladen Lambulics büntetőt hibázott.

„Nyilván könnyebb szívvel keltünk volna útra, ha két góllal győzünk – mondta a szakember. – Való igaz, minden előny közül a legsoványabb, amikor még gólt is kapsz otthon. Ennek ellenére azt mondom a srácoknak, ne ezzel foglalkozzanak, hanem azzal, hogy akármilyen vékonyka előny ez, de – előny. És ez a lényeg. A sorsolás után azt mondtam: ismeretlen az ellenfél, ötven százalék az esély a továbbjutásunkra, ám az első találkozót követően az a véleményem, mi vagyunk kedvezőbb helyzetben, hatvan százalék az esélyünk.”

Garami József, akárcsak valamennyi MTK-játékos vagy -vezető, fontosnak tartotta hangsúlyozni, annak ellenére, hogy a döntetlen tökéletesen megfelelne a magyar gárdának a következő körre, súlyos hiba lenne úgy kifutni a pályára, hogy csak ezt tartják szem előtt a kékfehérek játékosai.

„Mást sem hallok, mint azt, hogy egy örmény együttest illik legyőzni – magyarázta a szakmai igazgató. – Csakhogy ez a csapat nem hagyományos örmény gárda, hiszen hat brazil légiósa mellett a többiek is képzett, jó játékosok, akik masszív gárdát alkotnak. De mi sem vagyunk roszszak. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mégis bízom a továbbjutásban.”

Nem könnyíti meg a szakvezető helyzetét, hogy két játékos megsérült Pakson (ahol 4–1-re győztek a Hungária körútiak): Bori Gábor és Horváth Levente. Előbbi térdszalaghúzódása miatt nem is tartott Jerevánba a többiekkel. Horváth azonban olyan állapotban van, mondta Garami József, hogy ott lesz az örmény fővárosban, és ha egészségi állapota megengedi, pályára is lép – ha nem, Szekeres Adrián helyettesíti. Bori Gábor helyét Ladóczki István veheti át, a ballábas futballista alighanem a bal oldalon kap szerepet, így Pál András kerülhet át Bori Gábor eredeti pozíciójába, a jobb oldalra.

Hrepka Ádám sincs még teljesen rendben. A tavaszi szezon végén bokasérülést szenvedő támadó már együtt edzhet a többiekkel, de a szakmai igazgató szerint még mindig nincs olyan állapotban, hogy végigbírjon kilencven percet. Csereként már a MIKA elleni első találkozón, a Fehérvár és a Paks elleni bajnokin is lehetőséghez jutott, és valószínűsíthető, Jerevánban is pályára küldi őt Garami József – remélhetőleg nem a gólszerzés kényszere miatt.

Kulcskérdés lehet az örményországi időjárás. A MIKA játékosai arra panaszkodtak két héttel ezelőtt, hogy a viszonylag kellemes, 25 fokos örmény nyárból a budapesti forróságba érkeztek, és jóval 30 fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála, hiába kezdődött későn a találkozó. Most azonban fordított a helyzet, Magyarországon „konszolidálódott” az időjárás, ellenben a heteken át tartó kánikula időközben Örményország térségét is elérte, vagyis most a mieink mennek a kellemesebb klímából a hőségbe.

„Forró meccs lesz – mosolygott újra Garami József –, az időjárást és az egyéb körülményeket tekintve egyaránt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik