Könyörtelen tatárjárás: simán győzött a Kazany

A mérkőzésről tudósított: PIETSCH TIBORA mérkőzésről tudósított: PIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2007.07.08. 00:19
Címkék
Már az első mérkőzésen eldőlt a továbbjutás: Vitalij Volkov mesterhármast szerzett, így a tatár Kazany csapata alighanem behozhatatlan előnyre tett szert a Zalaegerszeggel szemben.

Szlavko Petrovics valóban mindent megtett a Zalaegerszegért: a kezdés előtt egy órával, miután az utolsó eligazítást is megtartotta az öltözőben, felbaktatott az első emeletre, fogta a kitöltött jegyzőkönyvet, egy csomag papírt helyezett a fénymásolóba, majd kinyomtatta az újságíróknak a két csapat összeállítását. Ahhoz képest, hogy tétmérkőzésen most mutatkozott be a Zalaegerszeg élén, feszültségnek nyoma sem volt az arcán, épp ellenkezőleg, a hazaiak közül talán ő várta a legnyugodtabban a találkozót.

Játékosai viszont meglehetősen idegesen kezdték a meccset, a legtöbb orosz támadás abból indult, hogy a zalaiak már a félpályánál eladták a labdát. Bár egy-két centi híján már a hatodik percben megbünhődtek ezért, a léc ekkor még kisegítette Martin Lipcákot. Negyedórával később már nem volt mentség: a kék-fehérek kapusa a kora esti napsütésben árnyékra vetődött, így máris vezetett a Kazany. Vitalij Volkov gólját amúgy tizenöt vendégdrukker ünnepelte hevesen – lelkesedésükön csupán azért csodálkoztunk, mert már szerdán útra keltek, hogy Tatárföldről időben befussanak Egerszegre. Amíg a fanatikusok gépjárművekkel, a labdarúgók repülővel tették meg a négyezer kilométeres túrát, nem meglepő, hogy utóbbiak egyáltalán nem tűntek fáradtnak. Ez a játékukon is meglátszott: az első félidőben esélyt sem adtak ellenfelüknek a gólszerzésre. A zalaiak – jobb híján – beívelésekkel próbálkoztak, azonban a labda vagy a kapu mögött landolt, vagy Aleksands Kolinko húzta le oly könnyedén, mint odahaza a redőnyt szokta.

A mérkőzés előtt Szlavko Petrovics támadó- és agresszív futballt ígért, nos, a szünetig ennek csak a fele valósult meg: helyzete nem akadt a ZTE-nek, viszont begyűjtött három sárga lapot.

A térfélcsere után úgy tetszett, meseszerű fordulat következik be: négy perc sem telt el a második felvonásból, amikor az oroszok háromszor is hálát adhattak az égnek, hogy megőrizték előnyüket. Bár az eredményjelzőn továbbra is 0–1 állt, a játék kiegyenlítődött, sőt a Zalaegerszeg átvette az irányítást. Mint ilyentájt a sárgabarack, úgy érett a házigazdák gólja – és tessék, a 66. percben már módosult is az állás. Fájdalom, egy ellentámadás végén Volkov talált újra a kapuba... A meccs és egyúttal a továbbjutás gyakorlatilag ezzel eldőlt, ennek ellenére nem írhatjuk, hogy Volkov harmadik gólja már nem osztott, nem szorzott, hiszen így 2–0 helyett 3–0-ra nyert a kétségkívül nagyobb játékerőt képviselő Kazany. A július 14-i visszavágó nem sok jót ígér, hosszú és szomorú kirándulás vár a ZTE-re. Ha Szlavko Petrovics akkor is másolni akar, javasoljuk, együttesével együtt kopírozza le a Rubin szombat esti produkcióját...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik