Máris keményen büntetett az edző

SOMOGYI ZSOLT és VOLESZÁK GÁBOR jelenti BécsújhelyrőlSOMOGYI ZSOLT és VOLESZÁK GÁBOR jelenti Bécsújhelyről
Vágólapra másolva!
2007.06.24. 00:30
Címkék
Lejátszotta első edzőmérkőzését a ZTE csapata: az új edző, a szerb-német Szlavko Petrovics Bécsújhelyen, a nagy múltú osztrák Rapid ellen ült először a kék-fehérek kispadján.

„Bravó, Béla!”

Alig telt el fél perc a bécsújhelyi Rapid–ZTE edzőmérkőzésből, a kispadról felpattanó Szlavko Petrovics máris szükségét érezte, hogy megdicsérje a Manchester Unitednek lőtt gólja óta ismert Koplárovics Bélát. A jelenet sokat elárult a zalaiak új edzőjéről. A tréner ugyanis húsz másodpercenként felpattant a kispadról, általában dicsérte vagy utasította, de nem kritizálta játékosait. Nem volt meglepő, hogy immár minden futballistájának tudja a keresztnevét: úgy tudjuk, a precizitást a legfontosabb erények között tudó edző laptopjában az öszszes játékos (még a próbajátékra érkezőknek is) valamennyi adata megtalálható. Az edzéseken mutatott teljesítménytől kezdve a vérnyomáson vagy fizikai paramétereken át minden szükséges adatot feljegyez az új edző, hátha később hasznát veheti.

A Németországból érkező szerb származású vezetőedző bemutatkozásakor vasszigort ígért, és erről Sorin Botis kapott ízelítőt. A ZTE román védője kihagyta az egyik edzést, de erről az edző nem tudott.

„Félreértés volt, én hibáztam – mondta az esetről Sorin Botis. – Az új edző szerint a rend és a csapatfegyelem a legfontosabb, és ez nem is baj.”

A Rapid ellen jó teljesítménynyel győztes ZTE szerződtetheti a télen is szóba kerülő francia Mamadou Diawarát, akinek már csak az orvosi vizsgálaton kell megfelelnie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik