Burleszk a medencében

A mérkőzésről tudósított: LAPINCS ATTILA, SINKOVICS GÁBORA mérkőzésről tudósított: LAPINCS ATTILA, SINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.05.07. 00:43
Címkék
Két csapat, amelyet a kiesés veszélye fenyeget, s amely képtelen volt értékelhető sportteljesítményre az egyébként fontos helyosztón. Ebben csak részben hibás a két gárda, felelős érte a szélsőséges időjárás és a győri pálya gyepe is.

„Adjátok vissza a belépőjegy árát!”

Öblös hang süvöltött a meccs 30. percében. Alighanem a többi háromezer emberrel együtt unta a meccset, és kezdett elege lenni a magyar futballnak csúfolt játszadozásból. A mondat egyébként meghökkentő volt azért is, mert erre a találkozóra ingyen engedték be az embereket. Jöttek is több mint háromezren abban a reményben, hogy a jelenkor ETO-ja visszalop majd valamit a Verebes József-féle legendás időkből. Szó sem volt ilyesmiről. A két csapat alig-alig veszélyeztette a kaput, a játék (már persze ha ezt annak lehet nevezni…) a pálya középső részére korlátozódott. Az első félidőben egyébként a következő izgalmas jeleneteket jegyezhettük fel. Egy: a meccs 15. percében eleredt az eső, a távolban villámlott. Kettő: Stark Péter lövésszerű hazaadását Szasa Sztevanovics vetődve, bravúrral védte, igaz, ezért tíz méterről rúghatott szabadrúgást a Tatabánya, Dorge Rostand Kouemaha azonban mellélőtt. Három: Mátyus János orrba veréssel és állba vágással fenyegette meg egy aprócska szabálytalanság után Vámosi Csabát. Enynyi történt a negyvenöt perc alatt, a Bajzát Péter, Bojan Brnovics győri támadóduó gyakorlatilag nem találkozott a labdával, a másik oldalon pedig Kouemaha Don Quijote-szerű szélmalomharcot folytatott a győri védőkkel. Mindenki örült, amikor a bíró félidőt jelzett.

A második játékrészben végre jól szórakozott a publikum. Igaz, nem izgalmas akciók, megkomponált támadások vagy bombagólok jelentették a látványosságot. Akkora eső zúdult a pályára, hogy a folytatást tulajdonképpen nem lett volna szabad lejátszani. De a bíró úgy döntött, hiába nem pattog a labda, hiába csúszkál mindenki, legyen játék. Úgy tűnt, mintha a Palatinus strand kismedencéjében mérkőzne meg a két csapat, passzolni nem lehetett, labdát vezetni lehetetlenségnek tűnt, így a közönség olykor a hasát fogta a nevetéstől a burleszkszerű jelenetek láttán.

Tulajdonképpen csak a két csapat edzője, no meg a klubtulajdonosok nézhették keserűen ezt az antifutballt, hiszen mindkét együttes kieshet. Olyan meccs volt ez, amelyről szakmai értékelést nem lehet és nem is szabad írni, s amely tulajdonképpen egyetlen tanulsággal szolgált: itt a stadion vadonatúj gyepszőnyege, amely nem szívja be, nem vezeti el a vizet, és az első esőtől játékra alkalmatlanná válik. Bár a győri szurkolók számára aligha ez most a legnagyobb baj...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik